TABUNG BELI BMW

CARA LAIN MENINGKATKAN TRAFIK DENGAN MUDAH

Sebelum ni, kalau nak up trafik, korang mesti buat blogwalking, 'auta'-blogwalking, ping entri baru, ataupun backlink. Tapi, kali ni, aku nak ajar korang cara baru untuk tingkatkan trafik dengan mudah tanpa perlu berbelanja lebih.

1. TRAFFIC LIGHT
Cara ini sangat berkesan untuk meningkatkan trafik. Jumlah trafik anda semakin bertambah dengan cepat jika semakin banyak traffic light yang anda jumpa. Selain dapat menambah trafik, anda juga akan terhibur dengan kilauan lampu trafik yang mempesona seperti merah, oren dan hijau. Disamping itu, anda juga dapat merasakan debaran yang bergelora di saat lampu merah berubah hijau atau masa 99 tertukar 0.


2. TRAFFIC SIGN
Cara mudah untuk menambah trafik. Sepanjang perjalanan anda ke tempat kerja ataupun balik kampung, anda mesti akan jumpa traffic sign ni. Apa kata luangkan sedikit masa untuk berhenti seketika dan ambil gambar bersama traffic sign ni. Selain dapat meningkatkan koleksi traffic sign, anda dapat post gambar baru kat facebook atau kongsi dengan blogger2 lain kat blog anda.


3. POLIS TRAFIK
Polis trafik dapat membantu meningkatkan trafik anda dan melancarkan trafik jalanraya. Jika ada masa terluang, cubalah cari polis trafik ini dan beramah mesra bersama mereka. Manalah tahu, dapat jumpa dengan jodohpolis trafik, makin bertambahlah trafik anda kerana anda juga berkemungkinan untuk berkenalan dengan kenalan polis trafik jodoh anda. Selain itu, anda juga mungkin akan dapat saman trafik kerana mengganggu tugas polis yang sedang bertugas.


4. TRAFFIC JAM

Cara yang paling digemari rakyat Malaysia sekiranya mereka ingin cepat atau tiada masa kerana bila time itulah, traffic jam akan muncul. Traffic jam tidak mengenal usia, mahupun pangkat. Bila terkena, pasti terseksa. Selain meningkatkan trafik yang sesak, ia juga membantu meningkatkan stress, menimbulkan rasa marah dan membuatkan anda keletihan dengan cepat. Jika ada masa terluang, lawatlah sekitar Jalan Tun Abdul Razak atau sekitar bandar Kuala Lumpur pada pukul 4-5 petang. Pasti tak nak buat lagi!!!

48 comment(s):

zikeryhassan said...

kesengalan terserlah disitu. ahaha

sembil9n said...

tertipu.... -_________- hoho

mye said...

msalah yg xprnah selesai..
hehe

amie said...

nice.aku suka.

Myzul said...

menarik...terkena :p

mira the monster said...

hahaha igtkan tips betul td........

mohd sasuke said...

semantik btol..ahaha

esmaxempayar.blogspot.com said...

titap tertipu bang ... hahaha lol ingat kan betol tadi

esmaxempayar.blogspot.com said...

tipah tertipu bang .. hahaha lol ingat kan betol tadi

Sunah Mohammad said...

ngok ngek gak ang ni! :DDD

KinosKoko said...

sengal..hahaha

sophie said...

Penat je baca.. alaa..Tipu!

Cik Kamoo said...

adeeeh ingat traffic aper tdi...huhu

farhaniza azman said...

sengallll..aku suke gile entry ni dohhhhh.... nak share boleh? hahaahah...

♥ Misz Qila =) ♥ said...

bnykk ler ko punya trafikk . hahah

aienzunnur said...

?

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

trafic jam !
hahaha
umh ak kr rwg...~
nk kuar rwg mmg beshhh je..tp nk msk rwg alik..AZAB !

jam sama je mcm kt kl. lg2 kol3-9mlm T.T

Shafiza said...

aku terpedaya =.=''

Muhamad Luqman Hakim Mahmud said...

hihi..hurm sesak sungguh cam karnival jom masuk U,.....!!!


http://lonelystarz.blogspot.com/2011/02/perhatian-kepada-blogger-yang.html

♔ alice charlotte ♔ said...

kah3..
*terguling2*

Sca Ndx said...

tak paham lah...
cer cite cer cite.
lagi
huhuhu

Ahmad Naim said...

sengal tul..but tq..:)

ghost writer said...

traffic kerepek merepek...huh.

haha

leyzajamil said...

gud info :)

Nurul Afifah Addnan said...

aiyak..igt btol2 nye tips.. :P
_from SB_

ferra ferro said...

haha , sengal la entry ni ! x))

Woofer Storm said...

ni la dia traffic melampau yang tak leh nak tahan..
hahaaa

follow sni^^

cik chopu said...

haha. terrifying betul dia punya traffic

ain revival said...

hahah~
nice entry beb~

DibaHadzim said...

mase bce awl2 tuh ingt pasal blog .
okay , diba dh tertipu dah ! -_-"

Cik Yana said...

hahaha~ mula-mula tengok gambar dah agak da :P

udin said...

haha! kelakar2.. ;)

✰ bintang| HATI ✰ said...
This comment has been removed by the author.
✰ bintang| HATI ✰ said...

haha. entry yg menarik w/pom tertipu :).

Eryati said...

cissss.....

Hisyam Nozi said...

kenapa aku membaca entri ni?

alongizhamhadi said...

hahahaa...blh juling mata...

aslann said...

tipuuuuuuuuuuu!

i am S!L4H.. said...

gile..haha

yahaya said...

info menarik..

ツMiZa Budax bAeKツ said...

haha .. lawak3 .. tertipu =.= ngeee ~

ummu shazwani said...

hahaha...enjoy while reading this ^_^

fRaMe+LenSeS said...

tu dia aihh.. debishh.. debishhh.. :p

aniswany said...

HAHA ,nyampah aku.tipah tetipu bang

chah said...

tipah tertipu...!

gigiAriEma said...

haha..gigi egat kot betol...pndai hang cilok noh...grrr...gigit baru taw.. :P

Rozuan Ismail said...

habis duit beli trafik light je..haha

gabanMorka said...

haha..ini serius lawak!


haha

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...