TABUNG BELI BMW

GOOGLE PAGERANK ::: UPDATE!!!

Semasa tengah update blog ni, aku perasan sesuatu yang menggembirakan.Pak Cik GOOGLE dengan baik hatinya telah meningkatkan ranking blog aku dari PR1 ke PR2. Bagi korang, PR2 ni mesti cikit, tapi bagi aku, banyak maknanya.

korang boleh check PR blog korang kat SINI

So, PageRank atau PR ni apa sebenarnya?? PR adalah suatu teknologi yang diperkenalkan GOOGLE untuk menunjukkan 'kepentingan' sesuatu website. Ia seperti nilai harga bagi sesebuah blog. Semakin tinggi nilai PR, semakin pentinglah kita kepada Pak Cik Google.

Kelebihan PageRank
  1. Mendapat layanan mesra dari Google. Jika nilai PR web kita tinggi, semakin mudah blog kita dicari atau diakses melalui Google Search.
  2. Authority lebih tinggi. Web atau blog yang mempunyai PR tinggi mempunyai kelebihan di google dimana, web itu diletakkan pada index tertinggi di Carian Google  walaupun sesuatu blog atau web itu mempunyai post atau entri yang sama.
  3. Entry yang baru dipublish lebih cepat di index Google.
  4. Lebih mudah mendapat trafik dan senang menjana duit!!!!
Cara-cara Meningkatkan PageRank
  1. Perbanyakkan isi blog anda. Pastikan ianya original dan tidak di copypaste atau peratus untuk blog anda di index berkurang.
  2. Buat tajuk atau judul yang menarik dan senang di cari pada Google Search. Contoh, 'Aku Suka Kamu' lebih mudah dicari dari 'Ak Ske Kmu'.
  3. Rajin update blog atau web. Bila kita rajin update, blog kita dianggap aktif dan akan menerima trafik yang konstant.
  4. Tingkatkan Backlink. Secara mudahnya, backlinks ini bermaksud link blog A yang diselitkan didalam artikel blog B. Maka blog A mempunyai 1 backlinks dari blog B.
  5. Rajin2 lah berblogwalking. Boleh tambah trafik dan follower. And bila kita rajin, kemungkinan blog kita untuk di Backlink juga tinggi.
Ini saja yang aku rasa dapat kongsi dengan korang semua. Aku pun bukan arif sangat tentang hal ni. Just buat research sikit2 and tanya yang pakar. Ada salah silap harap dapat tegur. Kalau korang nak share mende ni, amiklah. Amat dialukan.Sharing is Caring.

27 comment(s):

Cikgu ct said...

salam,
saya blum ada dimana2 PR pun huhu sedih masih baru

sembil9n said...

wow22~ best3...

Hot Mama said...

info yg bagus..tQ :)

entri terbaru : Renew my license L

Syafiq Kadiran said...

@CIkgu ct: xpe2...insyallah dapat nyer

@sembil9n: best4x...

@Hot Mama: tenkiu...

Cikjan said...

sharing is sexy.. hehehe
maseh kerana berkongsi ilmu.. ;)

zero said...

bestnyer dapat PR 2...
nak dapat PR1 pun susah...

cik gadis said...

aku segan nk buat..hakhak!

Zalin said...

nice info bro.. :)

Terkini:Rasional tak? Aku pun suka cuti hari Jumaat

mohd sasuke said...

chuck kite same la..pr2..kih3

perondajaketbiru74 said...

gud tips....cheers

KUREKURE COMEL said...

aloo....msh baru lg...sure duk yg akhir skali...hehehe

mamaafzal said...

sori tanya soalan tak bijak.cemana nak check page rank tu??

NOOR FATIN said...

saya baru satu je. haha

sophie said...

Owhhh..Sophie pun 2!! Yeahhh

uncle said...

uncle pun baru gak...

nadira shahid said...

owh, nice and gud info for new blogger like me ;)

Zhyriel said...

Saya datang singgah lagi. Jom follow download ringtone free dan jangan lupa support by Klik Klik lah yer. TQVM

Cik Lilo said...

Weh baru ku tahu. Thanks ok

diana said...

akak pun nak check jugak la..

Fariq said...

wah tahniah,,, kawan lagi la takde PR langsung,, blog ni pon mantap.. alexa ranking in mesia pon dah bwh 9k. :)

Aku Hampir Jadi Super Hero

Ellen said...

tahniah dik..akak punya blog masih lagi PR 0 ni...nanti akan cuba gunakan apa 2 tips yang adik beri di sini..thanks ya

syuwai said...

owh2x.. thanks 4 the inf0 ^^

safiza safiei said...

thanks..info yg sgt berguna..:D

ain revival said...

xtaw pn benda nie~

molmolla said...

pergh! stylish derrrrr. aku punya tak naik2 ni.. cmane hang dah naik ni.. jeles :D

Umar Faruq said...

thanx dude.. 1st time aku taw psl mende nie.. haha

Mr. TN_SkY said...

wow..page rank 2? nice la..otai2 hehe :-)
tahnks for da tips..SkY still 0 lagik..neway bgi SkY ni kira meningkat la..dari dulunya..N/A aha :-p

HANYA ORANG GILA YANG BERFACEBOOK???

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...