TABUNG BELI BMW

Kenapa Aku Suka Belajar Kat Matrikulasi

sebelum aku melanjutkan pembelajaran aku kat Universiti Malaysia Pahang, aku merupakan seorang pelajar matrikulasi, Kolej Matrikulasi Pahang. Matrix ni dekat je ngan U aku belajar skunk. tempoh aku belajar kat sini setahun je. walopon sekejap, banyak pengalaman pahit manis aku dapat and hari ni aku nak cerita kenapa aku suka belajar kat Kolej Matrikulasi.


1. Dapat Reka Eksperimen Sendiri

apa makna reka eksperimen sendiri?? x macam tempat aku belajar skunk, kitorang diberi buku eksperimen pada awal sem. so, bila masok lab, eksperimen yang kene buat mmg cepat je siap. so, masa yang ada kitorang guna untuk buat eksprimen sendiri seperti gambar dibawah.
kesan asid hidroklorik dalam badan

rekod data tanpa menulis

2. Kat Matrix Boleh Pakai Baju Pelik2
best kat matrix ni, korang boleh paki baju pelik2. contoh cam pic kat bawah ni. gambar aku ngn member aku. kitorang digelar 'Mosquito Squad'. dapat hadiah dari  fan lagi. huahuahua
actually, aku join 'Gala Night' and tema malam tu 'hidupan Di Hutan', kalo xsilap..

3. Tengok Pemandangan Indah
semua tempat ada pemandangan indah. tapi yang best kat sini, korang kene panjat bangunan baru boleh tengok sebab bukan selalu boleh dapat peluang camni.
nak tengok punya pasal, sampai seluar tak sempat tuka

4. Ada Minuman Free
ni yang paling aku suke. panas2 nak gi kelas, singgah jap minum air free. pas habis kelas, singgah jap minum air free. air milo ada, nescafe ada. walopon bukan selalu, tapi boleh cakap tiap2 minggu mesti ada
kita minum dulu

5. Menang Main Bola!!!
memang best bila menang main bola ( street soccer). walopon naib johan (kire menang gak tu), and dapat rm5 sorang, kitorang mmg enjoy. team kitorang sume kecik2 je. and yang paling best time final, dak2 lain cakap,'dak mane lak ni??'. siot, nampak sangat kitorang underdog. 
5 pon 5 la..janji naib johan.

6. Boleh Tidur Berjemaah Kat Masjid
kalo kat U, memang susah cikit nak tidor jemaah kat asjid sebab rumah dekat. tapi kat matrix, asal nak tido je, gi masjid, nak wat keje rumah, gi masjid, nak makan free pon gi masjid gak
tidooo.....

dan tidoooo lagi....

7. Lastly, Dapat Kawan2 Yang Best Giler!!!
walaupon kitorang kat matrix setahun je (xsampi pon, tolak cuti, xcuse), bond kitorang memang rapat. kalau nak wat pojek, sume kene ada. kalau x cukopsorang, memang xbest. and dalam setahun tu gak, macam2 korang boleh dapat.
miss u all~~

'2f11'

banyak lagi sebab nape aku suke blajar kat matrix. boleh amik gambar orang tidor, lec cantek2, hari2 paki baju smart(??!!!), macam2 la. and kepada korang2 yang dapat tawaran untuk sambung belajar kat matrix, pergi je sebab memang xrugi pon. memang banyak cerita yan korang dengar sebelom masok, tapi kalo korang nak tahu betol ke tak, cuba try sendiri....

BYE3x...

p/s: rindu kawan2 kat matrix...huhuhuhu~~~

16 comment(s):

Ery Farieha said...

rindu zaman matrik.
huhuhuh

cikCEPET said...

a arhh...
wlopon stress stdy tp enjoy jewp ngn kwn2 kt sne....
mishh nyewp :))

rossoneri said...

kat U skrg xley pakai baju pelik2 ke??

Syahrul Iman said...

aku tak bape suke ar chuck duduk kat matrix dulu..bukan pe..dalam bilik aku semua budak kaki study kot..mane x pressure..haha

Syafiq Kadiran said...

ery: rindu gak~~~

Syafiq Kadiran said...

cikpepet: btol2...njoy giler...

Syafiq Kadiran said...

rossoneri : bole je...tapi sorang2 la...kalo kat matrix, sume join skali...

Syafiq Kadiran said...

Syahrul Iman : malang tol naseb ko...naseb bek rumate aku sume kaki njoy...men game sampi pagi...gelak2 xigt dunia...memekak macam kat rumah sendiri...

s A i F u L z A k W a N ® said...

aq rindu kt diowg..huhu..bes gle time m3x..

miss them so much..

atOn said...

woooooooooo...
kenangan matrik xde tandingan!
idop KMPh!! (^_^)v

Saiedah Syamielah said...

salam syafiq,,kenangan yang telah tercipta,,akan bersemadi selama2nya,,
^^,

s A i F u L z A k W a N ® said...

ANDA DITAG

KLIK SINI

cikwanik said...

ada minuman free..

heh.. xley bla..

ade megi free gak.. besbes

hans said...

aku xbijak nak belajar dkt matrik
haha

budak hitam said...

gmba2 ni bt BH rindu zmn matrik.. yg psl milo free tu mmg btl.. agknye mmg diorg rotate pg stiap matrik kot.. kdg2 maggi pun ade.. smpi lec join skali.. BH dlu KMPP

kakak dia said...

hee.. sy suke dok kat matrik lu. suke blaja kat matrik lu

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...