TABUNG BELI BMW

Trip Ke Perak Pulak!!!! LaLaLaLa~~~

Trip ni sebenarnya berlaku 2 minggu lepas. sebab ada masalah, baru la hari ni dapat nak cite cikit pasal trip kat perak ni. trip ni bukan nya aktiviti melancong sambil hirup aircond bus atau trip jalan2 cari pasal, tapi lebih kepada lawatan ke stesen janakuasa yang terletak kat Segari, Lumut, Perak. sebagai student 'Power', kitorang memang dituntut untuk mengadakan lawatan ni. aku plak memang tak sabar2 nak pergi sebab dah terbayang nak jalan2, shoping, mandi laot, hulahulahup. hehehe. memang lupa habis tujuan asal.

disebabkan perjalanan yang terlalu lama, kitorang main 'snap' dalam bus sambil ditemani bunyi sumbang gitar.hehehe

ni sorang lagi. konon penat sangat la tu. (nak sangat soh aku letak pic dia)
lepas 8 jam dudok dalam bus, buntot sume da naik kematu, badan dah melekit macam kene sapu minnyak masak, bau ketiak sorang2 dah naik (aku sorang je maintain wangi), sampai pon kat destinasi pertama, rumah 'rahman kembor'. perot sorang2 time tu memang dah lapar habis. letak je barang teros setup api. BBQ TIME!!!

kat depan rumah 'rahman kembor'. besar giler rumah. pakai 3-phase katanya. huhuhu

mee goreng ngan air ribena yang ready untuk diterjah.



ni yang paling best skali. tapi aku tak suke sangat ayam panggang. suka panggang je. tapi daging burger n hotdog tu aku nyer. hehehe

sorang2 memang dah lapar bebenor. baru letak dah nak amik. isk3x. aku pon join skali. hehehe

habis makan, kitorang main tangkap ayam lak.rumah besar, ayam pon kene besar gak. tengok kucing tu, kecik je kalo nak banding ngn ayam tu. 'ayam gajah' gelarannya.

pagi esok nya, kitorang bersiap-siap untuk ke Segari Power Plant. nak citer cikit, power plant ni guna steam turbine untuk produce power and kalo x silap aku, power plant ni supply 30% dari keseluruhan power untuk keperluan semenanjung. tempat memang besar. dekat ngn laut. ade swimming pool lak dalam tu.

habis dengar ceramah teros gi makan. nasib baik xbawak suar pendek,  kalo x,sume dah terjum dalam pool.


susah kalo jadi model ni, semua nak amik pic same2. prasan la ko!! hahaha

depan stesen janakuasa. aku takde sebab aku yang amik pic time ni. huhuhu

habis melawat, kitorang mintak pakcik drebar bawak kitorang pergi Teluk Batik. time ni la nak relax2, enjoy2, mandi2. seronok giler wei.
'nek elok2 ye dik'. macam budak2 dapat pisang, sonok sangat dapat nek banana boat.

 aku plak main kayak.sejam kayoh. makin gelap aku.


habis lepak2, main kayak, makan sate ikan kat Telok Batik, habis la trip kitorang kat Perak. duduk lagi 8jam atas bus. menapak tak tahu nak watpe. sebab da borink sangat, aku amik kesempatan nak buat persembahan cikit. modal:- gitar n lirik lagu. memang seronok nyanyi ramai2 dalam bus. bus ada micropon, karoeke la kan. hehehe. trip pergi perak ni memang best giler bagi aku. enjoy habis sampai duet aku kering. SERONOK GILER!!!
aku nak amik gambar korang ni. say 'CHEESEEE~~~'

ps: ahad ni nak pergi sepang lak. tengok F1 n GP. mane satu pon aku tak tahu. janji aku enjoy.

18 comment(s):

mie said...

uiii!!!
mau gi sepang....

steam turbine...
kapal gue pun guna konsep steam turbine gak..

Tihara said...

siap main judi lagi..hikhik gurau jer..happy lah trip ni..bbq tu best..saya suka ayam..seme2 saya sukaa

MiSs TOrA said...

Sonoknye pegi trip dgn kengkawn nk naik banana boat gak..hehe..xpe nti turn sy lak pegi langkawi ;p

Syafiq Kadiran said...

mie: jom2 gi sepang...
kapal selam ke???

Syafiq Kadiran said...

tihara: ne ade...men 'snap' la...
hehehe...very happy trippin....

Syafiq Kadiran said...

miss tora: aa...sonok sangat...
waaa....nak ikot la g langkawi...

si[jari] telunjuk said...

oh perak ku yg indah~~~~~

seronoknye berkayak..
rahman kembor tuh sejenis tempat penginapan ke?

hans said...

ni tiba2 aku terasa nak join member2 kelas backpacking nih

aurikelsan said...

owhh..bdk power rupanya..

Syafiq Kadiran said...

si[jari] telunjuk: oo...dok perak ke???

aa...seronok giler berkayak...
rahman kembor tu nama mmber...
dia nyer umah la tu...
bg kitorang dudok semalam...

Syafiq Kadiran said...

hans: join je dak kelas ko backpack!!!

Syafiq Kadiran said...

aurikelsan: aa..npe?/dak power gak ke???

atOn said...

assalamualaikum..
sapiq!! (^_-)v
wawawah..

da nk dkt final exam..
korg leh wat trip!?
[jeles weh!! nk pi trip gak]
huk3~

aritu ayid ckp nk wat reunion ngn dak2 batch kite..ko join ar..
:) sbb ak xtau nk join ke x..mhaha..

ok2~
smoga berjaya for this final exam..smoga masing2 berjaya dlm bidang msing2~
huhu..

Syafiq Kadiran said...

aton: wa'alaikumsalam...

hehehe...bese la...bosan2 g trip...

ade dgr gak...tapi xdgr citer lak ble...mmg rase nk join...

ko pon same...gudluck 4 final...

aisyah ^^ said...
This comment has been removed by the author.
leEya said...

ayam tuu sedapp ..

best gle jalan2 ;)

FaTiN said...

ku dah buat aku lapar dgn hanya melihat ayam+sosej+daging burger tu

T_T

iema_z said...

i like pic yg last sekali!feminin u!aahahahahaha!

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...