TABUNG BELI BMW

Jangan Lakukan Aksi Ini Jika Anda Berumur 21 Tahun Ke Bawah!!

Panjang tajuk entri aku kali ini. sebab aku wat entri ni pasal nak kongsi satu pengalaman yang baru je aku alami tadi. ok, cerita dia camni...

Selepas aku balik dari library, study untuk final minggu depan, cam biasa la, perut rasa lapar pas penat perah otak (padahal aku datang library tengok member study). selepas semua member2 aku siap, kitorang pon sepakat la nak gi Gambang Point, tempat makan paling best skali kat Gambang, Pahang. kenderaan nak pergi sana - tentulah kereta unser kepunyaan 'APAK' (gelaran member aku).

family car

pas semua da siap2 duduk dalam kereta, sorang member aku ni, Mon, bole berdiri kat sisi kereta unser tu sambil menghisap rokok. Apak da marah da time tu sebab dia nak cepat. orang kalo da lapar jangan cari pasal. memang nahas. lepas kena tegur, dia wat selamber gak, so Apak dengan slember nyer gak teros drive. mula2 tu memang seronok habis la dak Mon ni, siap gelak2 sambil menghabiskan sisa rokok dia. tapi biler dah keluar jalan besar, cuak satu badan. ni antara pic yang berjaya diambil.

kitorang yang duduk dalam kereta memang gelak habis. sakit perut gelak. orang lain tengok da lain macam da. macam ada hantu bergayut kat kereta tapi akai baju merah ala spider-man. sampai trafik light, Apak wat U-turn lak gi Esso. sampai Esso baru Mon turun cepat2 masok kereta. 'Amacam Mon', kata member1. 'sakit pinggang wei berdiri atas tu', kata Mon. aku hanya mampu gelak je. pastu Mon cakap, 'pasni aku ingat nak wat sampai kedai makan la plak'. memang gilo. tapi pe2 hal, malam ni memang hilang teros stress + tension aku pas study  disebabkan aksi comel Mon ni.

ps: kalau korang da umur 21 tahun ke atas, ada kereta besa cam unser ke, dimax ke, boleh la try. tak bahaya pon kalau pegang elok2. sakit pinggang je. hahaha.

BYE2....

25 comment(s):

Ery Farieha said...

wahahahahaha
mesti gelak guleng2 gile
kelakaa.
sian gak die
=P

iema_z said...

ahahahahahahahhaha!hot one!nk try boleh? =P

ielamorry said...

wah~ extreme~ haha.

bolehla cuba nanti. tapi i kena cari knee and elbow protector tu and helmet bicycle dulu. gagagagagaga.

nanie ;) said...

hahaha..pdn muke man..
nk try gak r..bkn sng nk wk cm2..

CheQ PP JoY said...

trase nk bg link post ni kt pak guard plak...hahaha

Syafiq Kadiran said...

Ery Farieha: memang gelak guling2 dala kete tu...xyah cian kat dia...
dia suka wat mende tu..

Syafiq Kadiran said...

iema_z: boley2...try la...
tak bahaya pon...hihihi

Syafiq Kadiran said...

ielamorry: xtreme gak la...

cuba2 jgn tak cuba...safety first...yeaahh!!!

s A i F u L z A k W a N ® said...

mak aih..
hahahaha

Syafiq Kadiran said...

nanie: memang padan muka dia...
huahuahua...
try la...bukan selalu bole wat...

Syafiq Kadiran said...

CheqPpJoy: isk...xyah la susah2...
pak guard bukan rajen sgt pon nk baca blog aku ni...
hihihi

Syafiq Kadiran said...

Z: hahaha....power x???mmg da gilo dak tu...

atOn said...

ish3~
mmg da xde kje dak2 nih..
mhaha.. :D
sengal bebeno..

pesanan kpd spiderman :

"hang tu nk final exam..nk wat keje giler tu..bior le pas da abeh exam..huhu"

Hazwani said...

siyes ak berdekah2 giler bace yg ni.. hahahaha.. sengal gile kot kwn ko tuh.. n kalo aku driver keta sebelah tgk antu bergayut pon aku seram.. hahaha

Salbiah bt Karim said...

ish baya ni dik

mizzura said...

pergh ni nak kena report mata-mata ni..huhu..

tak pun report malaysia book of record je lah..ok gak kan.. :-)

aisyah ^^ said...

haha..lawak dowh!
knape xamik video pastu uplod kt utube..
konpem nnti rosyam nor ajak blakon aksi stunt kt filem nnti
hehhohoho~

Syafiq Kadiran said...

aton: ehh...ne ada...byk kot keje kitoran.. yg tu salah satu nyer.. hihihi..

spiderman cakap trimas atas pujian tu...

Syafiq Kadiran said...

hazwani: dia mmg sengal...
da xbole nak ubah da...
ni antu comel nyer...
xkaco orang...

Syafiq Kadiran said...

salbiah bt karim: hihihi...aktiviti masa lapang...

Syafiq Kadiran said...

mizzura: jgn a repot kat mata2...
kalo kene tgkp nnt, bersawang blog ni...

kalo book rekod of malaysia bole..
glmour gitu...hahaha

Syafiq Kadiran said...

aisyah ^^ : lawak kan...
aa..xtrigt lak time dlm kete tu...
sebok gelak guling2...
bukan rosyam noor, penerbit spiderman pon ajak jd stuntman cite baru spiderman nnt...

s A i F u L z A k W a N ® said...

TAHNIAH..ANDA TELAH DITAG OLEH SAYA..(^_^)

http://nawkazlufias.blogspot.com/2010/04/superhero.html

Syahrul Iman said...

haha..memang hati kental nie..

MIRA AMIR said...

hahaha. mmg gila.
follow u

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...