TABUNG BELI BMW

DiTaG CIKWANIK: TeMpAt BLaJO

dah lame gak aku tak update blog. busy giler ( padahal banyak tido, keluar pergi jalan2). kali ni aku ditag oleh cikwanik, seorang blogger yang aku baru kenal. cikwanik suroh post pasal board blaja atau tempat blaja aku.

aku tak suke belajar atas meja. tak boleh nak guling2. all the study stuff aku wat atas tilam busok aku. basically, sume barang yang perlukan tok study ade dekat dengan tilam aku ni cam guitar, speaker and laptop. baru boleh study kalo sume mende ni ade. hihihihi.



ni la keadaan board belajar (dinding blaja) aku. aku tak penah tampal pe2 kat dinding tu selain ketas sehelai tu. nak bagi peringatan kat diri sikit. kotak besi tu lak laptop aku yang dah teman aku sejak aku form 3 (kantoi bukak facebook). kotak hitam tu plak speaker box aku (camne boleh ade novel lak ni??!!). kalo nak belajar, kene pasang lagu kuat2. biar 1 lorong rumah dengar. baru semangat nak study.



ni la keadaan tilam aku kalo da start study. punggah sume atas tilam, baring and start. laptop wajib kene ade depan mata sebab kalo takde, aku jadi tak tentu-hala. lagipon, senang cikit nak cari info kalo ade laptop depan mate. klik je.

itulah serba sedikit info pasal board belajar and tempat belajar aku. menarik kan. hahaha. sume orang ade tempat and cara nak belajar. masing2 ade gaya beb. baru la unik. takde la same je sume. aku malas nak tag sape2. kalo korang nak tag diri sendiri, sila la. takyah nak segan2 ngan aku.
SELAMAT BELAJAR!!!!

19 comment(s):

bubu253 said...

nk beg bee tue...
hehehehe
(",)

ielamorry said...

yaaaa..baru nak komen mintak beg juga~

byk permintaan tu~ haha.

cikwanik said...

eh.. hang rajin baca novel eh

*-*

slamat belajar ..

slmat bejaya..

Syafiq Kadiran said...

bubu253: nak beg bee...ade 1 je la...
tgu bukak kedai beg nant...pilih la nak bee ne 1...hehehe

Syafiq Kadiran said...

ielamorry: nak beg jugak...ingat nak komen pasal dinding blaja...huhuhu~~

yup, banyak sangat permintaan...cam tak sampi hati lak..
adus~~~
tengok a nnt...kalo ade rezeki, bole wat lebih...

Syafiq Kadiran said...

cikwanik: takde a...novel tu member nyer (walopon baca gak novel tu biler bosan2...hihihi)...

selamat belajar n selamat berjaya ak cikwanik....

trima kasih banyak2...(^_^)

♥Huda Luna™ said...

tmpt aku bsepah

Syafiq Kadiran said...

huda luna: aku boleh bayangkan tempt bersepah ko tu...

katil tu, meja tu, krusi tu, katil tu...
hahahaha

♥Huda Luna™ said...

sume tu bekas2 ko

hahha

Syafiq Kadiran said...

huda luna: wakakakaka...

Sengal Ubi said...

ko xde bilek kn. hahaha~ sem dpn cpt2 apply umah.

Syafiq Kadiran said...

sengal ubi: aku ade bilik la...
tapi malas nak dok dalam tu...kecik sangat...
dok lua ni bes cikit...besa...
bole aku guling2...

atOn said...

hohoho..
sepesen ngn ak ar ko ni..
stadi je, wajib lappy dpn mate..
klw stail ak..
sumbat telinga ngn earphone je..
haha.. (^_-)v peace~
[tu la mne nye laen org laen cara..]

Syafiq Kadiran said...

aton: ko ni...asek nak tiru aku je...
hahaha...
xde laptop depan mate srupe xyh study...mmg xbole watpe nyer...
xbes pakai earphone...
layan sorang2 je...
paki speaker lagi bes...
bole all loud..
wakakaka

rossoneri said...

hahahah sama ar,cuma aku study kat lantai heheh. meja study jadi tempat letak make up, botol air smua ada kecuali buku,sbb buku aku letak bawah katil..wawawawa...

Tihara said...

tak payahlah tag diri sendiri..zaman study telah berlalu 10 thn nan lalu..good luck yer adik..memang enjoy la tgk cara nko study..nko minat novel ke..

Syafiq Kadiran said...

rossoneri: pergh!!!buku letak bawah katil.. macam dah xmo study tros..wakakaka...

Syafiq Kadiran said...

tihara: ermm.. kalo camtu tuka la...wat board keje..bole??hehehe

tq2...saya on enjoy tengok cara saya study..hehehe...novel ti member nyer..tbe2 terselit...

alif said...

semoga berjaya..belajar sungguh2.

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...