TABUNG BELI BMW

TRiP To KUaLA LuMPuR : PROJEK KOKEN:- TANDA

untuk memenuhi cuti pendek yang tak seberapa ni, aku join trip ke KL lak. tujuan kali ni untuk tengok teater kat PJLA, selangor.



pukol 12.30pm start la trip aku ke KL. aku pergi dengan member2 kelab teater aku. sampai je sane, Uncle (pakcik drebar bus) drop kitorang kat ONE UTAMA. shoping time!!kedai pertama yang aku singgah, TOPMAN and aku berjaya membuang duet aku untuk membeli black skinny. TAHNIAH!!! janji aku puas hati. huhuhuhu~~



habes shoping and jalan2, Uncle pon amik kitorang. sampai je PJLA, aku teruja habes sebab dapat jumpe senior aku dalam kelab teater. rindu giler kat dorang and perangai giler2 dorang. walopon tak rami yang datang, tapi aku memang enjoy habes.







berbalik kepada 'TANDA', ni merupakan pengalaman yang pertama bagi aku. kalo dulu, aku biasa tengok pementasan dari depan pentas, kali ni aku melihat dari kiri dan kanan pentas. pembawaan cerita juga memang lain dari yang aku pernah tengok. bagi aku, 'TANDA' merupakan cerita yang paling berat pernah aku tengok. susah aku nak tafsirkan mesej yang cuba disampaikan. tapi selepas mengadakan perbincangan yang lanjut dengan hapiz idham (kawan baik dalam kelab teater), baru la aku dapat mesej yang cuba disampaikan. tanda2 hari kiamat - keruntuhan institusi kekeluargaan, pergaduhan, peperangan, seks bebas berleluasa, pencemaran alam sekitar, pemanasan dunia, sikap manusia yang tamak dan leka dengan dunia.



pengalaman baru ni memang sangat bermakna bagi aku. habes pementasan, kitorang pergi makan dan balik. aku sampai U dalam pukol 4am. online kejap and tido..............

citer aku tak habes kat cini. pagi tu, kol 7.30am, member aku kejot bangon tido. ade perarakan maulidur rasul. and aku join perarakan tu. perarakan maulidur rasul kali ni memang bermakna sebab fakulti aku menang perarakan dan banner terbaek. walopon aku join untok memenuhi kuota, tapi fakulti aku menang beb.





minggu ni aku memang banyak pergi jalan2. besok kuliah da nak start da. mood study plak. ENJOY2 gak, STUDY jangan lupe!!! hehehehe
(^_^)

14 comment(s):

Hazwani said...

len gile muke ko skrg.. haha..

Syafiq Kadiran said...

wani: len ek???
rase cam same je...
rambot baru potong sebab mls sikat...
muke gelap cikit sebab slalu jemor...
hahaha

cikwanik said...

ingtkan mickeymouse tu yang tanda nya

Syafiq Kadiran said...

cikwanik: mickeymouse tu bes fren...
gi mane2 je, mest d ade...
hehehe

skid soil said...

best2!lenkali bwk gerombolan senandika tgok teater lg kt area2 kl/slgor.jgn lupe len kali dtg bwk beg utk aku.haha.

Syafiq Kadiran said...

daoz: mesti bawak sume...kalo x suram je bus tu...huhuhuh...
ark!!!beg~~~huhhu..aku bawak tunjuk je la...hihihihi

uglypoo said...

amek peluang utk live to the fullest pd campus life..sronok. join smua aktiviti yg ada. bila da kluar keje pasti rindu

Syafiq Kadiran said...

uglypoo: yup...mesti akan rindu sangat2...macam nk rase mende ni lame2 je...

Nikel Khor said...

vocation is to relax mind gud..

from Nikel Khor

Syafiq Kadiran said...

nikel:

yup...feel very relaxing...can't wait 4 other holiday...

Tihara said...

owh, boleh jadi pelakon pasni..dah ada experience..

cute la mickey tuu.. :)

Syafiq Kadiran said...

tihara: xmo da jadi pelakon...xbole tido nk kene hapal skrip...hihihi...

tq2...bole dapat kat....ermmm~~~
lupe lak...watson or guardian kot..

ielamorry said...

ada teringin rasa nak berlakon. haha. tapi pemalu~ wahahaha ;P

Syafiq Kadiran said...

ielamorry: ala...nak malu pe...wat selamber je...

(cakap orang, dulu bukan men cuak lagi kalo kene belakon)...
hahahaha

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...