TABUNG BELI BMW

TRiP To cHeRaTiNG

semalam, hari khamis, aku skip kelas 1 hari sebab malas nyer pasal. sebab da tak tahu nak watpe, member aku ajak gi camping kat cherating sebab da lame plan nak wat, cume takde mase je. so, after kumpol member, kitorang pon gerak dalam pukol 8.30 malam.

1st, kitorang singgah GIANT. shopping time!!! dengan duet perbelanjaan yang banyak, kitorang pon shoping sakan gak a. dapat la ikan 2 kilo, ayam 24 ketol, daging burger, ketam, and hotdog. tak lupe gak chekedis dan air. total = rm120++. cukop la untok 9 orang makan. after settle shoping, mula la perjalanan ke cherating.



sebelom sampai cherating, kitorang singgah masjid jap tok sembahyang and perap ayam. time ni la kawan2 aku menggunakan skill yang dorang ade untok perap ayam. bancoh sume serbok, letak dalam plastik, ikat, and simpan dalam box. SETTLE!!

kitorang sampai cherating dalam kol 1.30 pagi. ingat tempat tu gelap. tapi, sampai2 je, punyelah sonok sebab ade lampu kat sane. dengan semangat nyer, mule lah aktiviti memasang khemah and memanggang. kitorang bukan setakat memanggang ikan, ayam and hotdog, tapi siap goreng ikan skali. memang pengalaman baru bagi aku. gi camping masak ikan goreng.




malam tu tak banyak aktiviti yang dibuat, cume maen bola and kaco orang yang tengah berdua-duaan. padan muke korang!!! hahaha. cuaca malam tu memang sejok and senyap. da lame aku tak rase camtu. aman je rase.




bangon pagi, aku tros sentap roti ngan sardin yang member aku masak. sedap tol makan ramai2 dengan member. seronok habes. time kat cherating, aku tak gi mandi laot sebab malas giler. mase aku banyak dihabiskan untok tido.





trip yang dirancang tibe2 ni memang berbaloi. takde la bosan aku dok kat U ni. pasni, kitorang rancang nak gi camping lagi. tapi tak taw la katne. pangkor??bekelah??mane2 la. aku ikot je. sape nak ikot aku????!!!







makin gelap aku yang da sedia gelap ni. hahaha

14 comment(s):

insan misteri said...

hitam2 sitampuk manggis..makin dipandang makin nampak manis...
ececeh...
berpantun plak..
pantun dua kerat yg nenek sy slaloo ckp kat adik sy yg itam tuu...

=P

Syafiq Kadiran said...

mangges??? manis~~~
hehehehe....
tq2...
nak kawan ngn adek...

ielamorry said...

belom sampai lagi ke cherating T__T wuwuwuwuwu~

takpe~ esok gak saya pegi!
hahahahahaharapan~ hoho.

ielamorry said...

ha, tertinggal pulak,

hahahahah XD
siap goreng ikan lagi tu~

oke, tertinggal gelak je.
oke dah. hihi.

Syafiq Kadiran said...

iela: ni pon baru 1st time...selalu nmpk signbod je..

hehehe...ikan banyak...ade kuali..goreng je...lupe lak nk bgtw, ktrg bawak piok nasi skali...
hahaha...

insan misteri said...

oh..
oke..
adek sy name die muhd ikhwan....
tingkatan 3..
die belom ade number henpon..
so nk ape2 kena go thru akak die nie dulu...

=P

Syafiq Kadiran said...

insan: xpe la kalo camtu...soh dia blaja rajen2 ek...
nk pmr taon ni...
hehehe

insan misteri said...

hehehehehehe....
baekla....

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

cumell je yg pakai kain pelikat tu.hakkk

Syafiq Kadiran said...

tak ade: nk kenal ke???d pon tgh mencari tu..

Tihara said...

best nye bbq..thn lepas kerap juge wat bbq..thn ni tak tau ler..lama tak pegi pantai..rindu pantai

Syafiq Kadiran said...

tihara: best2!! ni pon da lame tak gi pantai...sonok giler...JOM G PANTAI!!!

ielamorry said...

yang ikan byk2 tu, pancing and tangkap kat sana ke, u guys beli awal?


nak camping gaaaak rasanya T____T

Syafiq Kadiran said...

iela: kitorang bli kat pasar mlm...murah...2kilo=rm10...

jom g camping...pangkor lak pasni...

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...