TABUNG BELI BMW

Sehari Di KUala LumPur

SELAMAT TAHUN BARU CINA. walaupon aku tak celebrate rayer ni, aku saja nak wish pada member aku yang menyambot rayer cina ni. cuti kali ni aku balik rumah selepas di'brainwash' oleh housemate aku. malas betol nak balik. tapi, aku pon da lame tak balik rumah, rindu lak kat mak bapak. trimas housemate sebab 'galakan' korang tu.

macam biasa, aku akan turun kuala lumpur @ KL sebelom balik rumah. rumah aku kat seremban, dekat2 dengan stadium paroi. tu pon kalo korang taw la stadium tu katne. aku gerak KL nek kete housemate aku. kitorang gerak 3 buah kereta. sampai KL, lepas letak barang kat rumah nenek shawal (driver aku), kitorang g makan.



1st destination, RESTORAN SATE KAJANG HJ SAMURI. da lame beb aku tak makan sate. sebab terlalu lapar, kitorang order sebanyak 150++ sate ayam, plus sate perot and sate ikan. memang puas hati giler makan. aku dapat la 20 cucok tok perot aku yang kecik ni. tapi ade sdikit kecewa sebab takde sate daging pasal lambat sangat datang, kol 12 tgh mlam. dah nak tutop pon.



habis makan, kitorang pergi Danau Mahkota ( btol x??), UPTOWN. ni 1st time aku gi sane. memang teruja habis. giler la, besar btol tempat tu. macam2 barang ade. aku ingat nak amik CROCS sebijik. tapi duit lak tak cukop. kalo beli, sah2 aku tak balik umah esok pagi. memang puas hati kat citu. murah and banyak pilihan. tapi aku minat lagi bundle kat pasar malam kuantan. hahaha.



selepas 2jam jalan2 kat citu, kitorang pon balik umah nenek shawal tok tido. bangon pagi, pas da siap2 sarapan, kitorang gerak lagi. kali ni nak hantar member balik lak. habis je hantar member, aku, shawal, mon dengan nizam pergi umah KHAIRUL RABANI @ BANI. bani ni member aku dalam kelab teater. kitorang memang kawan baik. walopon bukan slalu ade kelas teater, tapi memang 'ngam' la. bani baru pas accident. kaki patah. muka and tangan ade calar2 cikit. tapi bersyukor sangat sebab dia selamat. lame gak kitorang dok umah bani, sampai makan skali kat rumah dia. hihihi. terima kasih banyak2 kepada family bani.



pas lawat bani, shawal hantar aku kat KTM KAJANG. aku nak balik rumah da. lain kali turun KL lagi. nak gi shoping lak. walopon sehari je aku kat KL, tapi memang letih giler. berjalan je keje. tapi yang penting KITA ENJOY!!!!.

p/s: pada kawan2 sume, bani kirim salam. cepat2 la datang rumah dia kalo ade kesempatan, dia rindu sangat tu. hihihi.....

7 comment(s):

skid soil said...

oke,da tau mcm mane kondisi bani skrg.hrp die cpat2 smbuh dan pulang ke ump cpat2.chuck,slmat berholiday!

Syafiq Kadiran said...

tgu je bani balik ump...
hepi holiday gak daoz!!
jgn ghirah sgt...

hans said...

lama weih tak makan dkt satay kajang shamuri tu
adoi,kali last 4 tahun lepas
hahaa

Syafiq Kadiran said...

hans: giler lame...
aku plak 1st time ni...hahaha

hans said...

aku yg dapat makan dkt situ pun sebab rombongan library sekolah
hahaha
tapi satay dia memang best

Syafiq Kadiran said...

loh...
ikot skola...
igt sndrik...hahaha
yup...mmg bes giler satay d...

Anonymous said...

danau kota r chuck..hahaha

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...