TABUNG BELI BMW

JOm MaEn BowLinG!!!

cuti ni masa aku banyak dihabiskan kat umah. naik kematu kepale otak. bosan giler beb. kalo aku taw, bek aku duduk U j, same gak feel tu. so, nak hilangkan boring, member aku ajak aku pergi main boling. lame giler tak main boling. kalo tak salah aku, last time aku main kat pulau pinang. ade trip kat sane dengan dak kelab aku. memang best kalo dapat main boling ramai2.



sebab tengah bosan ni, aku nak citer cikit pe yang perlu biler nak main boling. 1st skali, mesti la kene ade tempat nak men kan. kalo tak, nak men ktne lagi. aku bese men kat seremban parade, N9 sebab tempat ni je la yang paling dekat dengan umah aku and best.



2nd, nak main boling, mesti ade bola boling. kalo takde bola boling, camne nak men. takkan nak lempar pin nak kasot lak. hahaha. bola boling ade macam2 saiz bergantong kepada si pengguna. lagi best kalo ade bola sendiri sebab saiz lubang bola boling tu da ngam2 dengan jari korang. baru bole perform cikit.



3rd, nak main boling kene pakai kasot. kalo takde kasot, nant pekerja kat boling tak bagi main. sebab nape kene paki kasot aku tak taw. aku pernah je paki slipar, tapi kene sound pastu. adus~~. jangan lupe pakai stokin. ade orang sesetengah orang tak suke pakai stokin. tapi aku tak bole. tak sanggop aku nak kongsi bau kaki orang lain biler paki kasot boling.

biler sume mende asas ni da ade, baru la bole main. kalo nak main, ajak member ramai2. kompom best main. pastu lawan lak sape paling terer. memang bersunggoh la main. aku pon da lame tak main, so, score aku takde la tinggi mane pon.



so, as the conclusion, cuti yang tinggal ni, ajak la family, kawan2, sedara mara or atok nenek sekalipon gi main boling. memang best. takde la bosan sangat time cuti2 ni. janji kita enjoy and hepi. (^_^)

11 comment(s):

hans said...

hahaha
lama xmain
sonok main bowling
nanti kita lawan
sah2 kau menang(saja puji)
ekekke
eh,ko ada bola bowling sendiri ke?

Syafiq Kadiran said...

kompom nye...
hahaha...
x a...mmber nye tu...
sj je amik kedit...
hihihi

CheQ PP JoY said...

sj je wat entry psal bowling..
marah la ak ni..=[

Syafiq Kadiran said...

alalala....
lek a...
gi la men...
cuti nk hbs ni...

nnt lawan...
sape kalah blanje kek...
bole???

Hazwani said...

syafiq, jom sbtu nih.. ko dh dgr citer lom?? bukak fb ko k utk details..

hans said...

aku ingat ko punya bola bowling tadi
huhuhuu

Syafiq Kadiran said...

wani: aku balik sabtu ni...pagi...
xbole join...
sori....

hans: hahaha...
bukan aku nyer, tapi da macam aku nyer...
nk main mest kene paki bola tu...

YUSRIE MOHD YAMIN said...

wah..ko de bola sndiri ekk???...bestttttt

Syafiq Kadiran said...

yusrie: xd a...
member nyer tu...
tp da wat cam harte sndrik...hahaha

Faridhil Athrash Bin Sallehan said...

waa... ko ade bola sniri eh? kasut pn same?? aku minat gile bowling.. tp skang prestasi mnurun.. da sbulan xmain boling.. bz skit.. haha.. nnT nk main r..

syahazrizal said...

dah lama tak main bowling..bola bowling dah jadi sarang tikus..

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...