TABUNG BELI BMW

HoMeMaDE BaG!!!!

cuti2 ni banyak tol mase lapang aku. sebelum cuti start, aku kol mak aku. soh beli kain sebab aku nak wat beg. aku suke kumpul beg sangkot bahu. dari beli, bek aku wat sendri. lagi puas hati. so, dengan baik hati nyer, mak aku beli 4meter kain belacu ( kain ni agak kasar dan tahan lasak, seswai sangat la). terima kasih mak. sayang sangat2.



aku nak kongsi cikit proses2 nak wat beg ni. mule2, cam aku cakap tadi, kene ade kain dulu. tak kisah la kain pe, janji tebal and tahan lasak. aku gune kain belacu. potong la kain tu ikot korang nyer ukuran. cam beg aku, aku amik 13in lebar, 15in panjang. ukuran ikot kehendak masing2. nak pnjang k, lebar k. suke hati.

siap ukor,potong and jahit la kain tu and korang akan dapat bentok beg seperti dalam gambar. tali sangkot tu pon ikot korang gak, nak panjang or pendek.



pastu step yang paling best. design. aku suke sangat karton.jiwa kanak2. so, tema beg aku sumenyer karton2 belaka. kalo korang takde idea nak design pe, korang bole dapat ilham kat tenet. macam2 ada. da siap design, JOM WARNA!!!



kalo nak warna beg ni, kene gune fabric dye sebab colour tak luntur kalo kene air. murah je pon dye ni. rm2 satu botol. boleh beli kat kedai buku. aku beli 6 botol, putih, hitam, hijau, biru, kuning and merah. nak colour lain pandai2 la mix dye tu. marker pen pon membantu gak kalo korang nak wat outline tok design korang tu.

TADAA!! ni la hasil aku dapat pas 2 hari bertungkus lumus. hahaha. takde la lumus sangat. tido memanjang. aku dapat 3 beg je sebab adik beradik aku sibok lak nak beg gak. ingat nak wat 5. takpela, janji dorang hepi and aku puas hati dengan kerja aku. pasni boleh wat bisnes baru lak. hahaha..







sume ilham design, beg tu aku dapat dari tenet and laman web ni http://thisstuffisrandom.blogspot.com/. sangat2 membantu. ingat nak tambah lagi koleksi pasni, tapi tunggu cuti la sebab sume mesin jahit, dye kat umah. JOM WAT BEG SENDIRI!!!
(^_^)

51 comment(s):

eLeE said...

nak satu!! xnk wat sndri..nk ko watkn..haha

bubu253 said...

yeay...
mau 1...bleyh x??bleyh yer...
hehhehe

insan misteri said...

mau 1..
nk gambar pwincess baju pink..
pastuh ade bentuh heart yg besar kale purple...
pliss2...
*wink2*

Syafiq Kadiran said...

eLeE: bole2..nk design pe??
bubu: nk yg ne 1??
insan: wah...bg design...hihihi

nway...tq all..

s A i F u L z A k W a N ® said...

style r..hehehe
kreatif siot..
bangge ade kwn cm ko...

Hazwani said...

menarik. ko buat bisnes la weih...
custom design.. kasik customer ko pilih nk design ape.. tkyah charge mhl sgt, mesti org cr punyerr

insan misteri said...

design cam sy ckp tu la..
pwincess baju pink..
pastuh ade heart shape besar punye...
hehehehe...
tp xpndai lukes laaa

SuRayA^i. said...

eh yg kambing tu comel la plk! =D

faz_e said...

haha... kreatif tuh...
aku keras tangan leyh r...
tp cam best je

Syafiq Kadiran said...

z: tq2...bosan2 wat beg kat umah...
ko pon wat la skali...

wani: isk, ni wat saje2 je..xd sampi nk wat bisnes lg...lgpon, brg sume kat umah...

insan: nk kene imagin ni..hihihi

suraya: kambeng tu mmg comel...(^_^)

faz: lame2 lembot la tuh...hahaha

atOn said...

fu-yoh! berbakat kwn ak ni.. (^_^)
siyes comel weh beg2 tu..
lame dah ak tau ko pndai mlukis,
bagus la ko aplikasi kn kat beg2 sapik..its a good job! =)

Syafiq Kadiran said...

ron: tq2...ni wat aku smgt lagi ni...
hihihi

CronixxCancer said...

wah, nie kreatif nih..leh bagi awek nih...:)

Syafiq Kadiran said...

boleh2...mesti die suke...lagi2 kalo ko letak pic dier...hahaha

ejaa said...

chuck.
rajin nye kau buat beg
HAHAHAHA.
kalo ai, mst separuh jalan je wat.
KAHKAHKAH.hadoiii..

leh aa buat kan ai nya satu.
ley x???????

Syafiq Kadiran said...

ejaa: boley....nak design camne???
hihihi

lemonade said...

nak adiah beg camni satu boleh...?

Syafiq Kadiran said...

boleyyy2....
camne nk bg ek???
hihihihi

hanaahmad said...

wahhhh...comelnye bag...mauuuu~

bubu253 said...

nak y gmba bee tue..
hehehehe
t post yer as bday gift...
hehehe
(",)

Syafiq Kadiran said...

bubu: nak post ktne??umah ke??

insan misteri said...

ermm.
kalau da dpt imajin n da dilukis dengan jayanya atas beg..
sile bagitau oke..
then pastuh antar la kat sy..
hehehehe

Syafiq Kadiran said...

insan: insyaallah...tapi x janji taw...sebab sume brg kat umh..

bubu253 said...

hmm kt uma xleyh t de adiek mek lak..
hehehe
post kt kolej...
heheheh

Lia3003 said...

mang haih! kreatip giler...cute lorr...leh buat bisnes nie...

MoHd kHaiRuL RaBaNi said...

terbaek la chuck..
sub..sub..
:(
tp sedeh beb..xdpt aku nk join ko wat bag nie..huhu..

CheQ PP JoY said...

ak nk satu..
ko lukis pic ak taruk
cheqppjoy..
hahaha..=p

touyakaruma said...

buatkan satu untuk Touya leh ?

Syafiq Kadiran said...

bubu: oo..kalo camtu wat tok adek skali la...
hihihi

Syafiq Kadiran said...

lia: sje2 je ni...xpk nk bisns lg...tgu ade kilang sndrik nnt..hihihi

bani: lek bani..nnt kt wat same2...
sume paki beg sndrik..hahaha

cheqpp: nak lukis pic pe a???
ermmm~~

touya: insyaallah...tapi sume material kat umah la touya...susah cikit..

skid soil said...

xbleh jd ni.aku pn nak satu jugak!!tp kalu nk bg 5 pn xpe.

Faridhil Athrash Bin Sallehan said...

perghhh.. byk gile komen!! cute dowh ape ko wt!! suke gile la beg ni.. buat la satu utk aku!! hihihi.. :)

mocQachinno said...

chuck...comey gle beg ko wat. x sngka ko ade bakat wat beg sndri. bleh jual nih.. aku x kre.nk satu gk!!

Syafiq Kadiran said...

skid soil: woh...kalo 5 kompom aku kene bukak kilang beg ni...

faridhil: tq2...aktiviti mase lapang...

mocqa: hahaha...da xde keje kat umah...boley2...pastu wat byk2...bg mmber...hihihi

bubu253 said...

ahahha rjennye nak wat ntok adiek skli..
heheheh
(",)

cik ian@aH Lian~ said...

nice job!

cikwanik said...

hebat la kaw

kagum2

insan misteri said...

xpe2...
ai tunggu..
hahahahah

Afzainizam said...

Salam Takzim dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Kami sedang melayari entri kamu.... kira kunjungan tanpa diundang
Antara Aku, Kau, Kita & kami
Salam lawatan buat mu dari ku
Bagiku…
Kau selalu jadi sahabatku
Selalu dalam hidupku
Karena kau adalah sahabat
Yang memiliki erti
Dari dulu sampai sekarang
Ku pohon sejuta kemaafan diri
Andai bicara seloka tersayat duri
Mengguris hati tanpa sengaja
Menyemarak rasa marah beraja
Memungkin terlerai ikatan kuat tersimpuh..
Membuang jauh diri ini.. penuh tanda tanya?

Ketahuilah kalian semua...
apa sahaja yang aku lakukan, ku cari damai dihati..

saLAM PERKENALAN DARI KAMI.....

Dak Wan® said...

Smart la! Kreatif btol! Sebijik macam beg yg dijual kat kedai dah nie....

Salmia said...

shantek bekk.. nk 1. free leh?

Tihara said...

salam..

pandai nya awk buat...kagum

ielamorry said...

wawh~~~ cantikkkkk.

kreativenya awak~~~

*suka yang design kambeng tu. hoho.
wah~ teruja tengok!
nak try gak la t :D hee.

*boleh buat bisnes wak~ try la~~ custom made bag~ woyoh~ ;D hee.

FaTiN said...

pandai nyer ko buat !! ko jahit beg tu guna tangan ke mesin bro ?

Syafiq Kadiran said...

dak wan: hahaha...xde la..amator lagi ni...

salmia: bole..tapi kene blanje minom..hihihi

tihara: tq2...

ielamorry: time kaseh...suke yg kambeng tu gak...wat2...bes woo..

fatin: jahit mesin...yg ni mintak tolong mak jahit...xterer sgt nk gune mesin...hehehe

shakirah_kiyo said...

Syafiq, u bleh wat bisnes ni... Kain belacu tu bape ringgit semeter ? Nak try gak la...

♥Huda Luna™ said...

terer ko menjahit eh

leh wat menantu ni

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

lawa nye... nk jugak T_T

eLeE said...

nk yg khas utk aku..ko tgk aku rsa2 aku seswai design cane..hehe..byk giler yg dah komen..sory la aku jrg update..huhu

Syafiq Kadiran said...

shakirah: kat tempat aku semeter below rm4...kata my mom

huda: haha...xmo kawen lagi...
nk bli umh besa ngn kete bmw dulu...

tak ade: alohh~~jgn sedey~~

elee: wow...special request..ermmm..bg la cadangan cikit ngn design camne...kang wat design lipas kang..hehehe

syahazrizal said...

kreatif la...boleh wat bisnes ni...

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...