TABUNG BELI BMW

Show Time!!!

Get ready for 'La Lecon'!!!!!akhirnya, hari yang ditunggu-tunggu dak Senandika da sampai....hari 2 (khamis, 25.6.2009) merupakan hari ktrg melakukan pementasan...hari 2, aku bgn awal, dlm kol 5.30 sebab rase nervous....majoriti dak dalam bilik kali ini bgn awal sebab ktrg disuroh berkumpol kat bus stop kol 7.....lepas da siap sume, ktrg pon gerak la g bus stop....hari 2, aku ngn bani jadi runner....so ktrg gerak awal sebab nak load prop dari lori kat taman budaya nanti....

Sampai j sane, aku ngn Bani tros wat keje ktrg...angkat barang dari lori masok taman budaya...time 2, hapiz pon ade sebab d ikot pakcik lori 2 skali....kang kalo xd hapiz, sesat plak pak cik lori 2...hahaha....15 minit kemudian, dak senandika pon sampai ngn segala kotak, beg ngn alatan...tanpa buang mase, ktrg tros setup prop....time 2, mmg bz giler....sume wat keje masing2...aku tolong dorg sementara nak tgu bilik teknikal dibuka....sementara nak tgu, aku g tolong dak publisiti tampal gambar...mmg tergelak habis aku tgk gambar sorg2 wat aksi takot...pic aku sor j yang agk 'cool' sebab aku xtw plak dorg nk tema takot time amik pic 2....

Bukak j bilik teknikal, aku ngn Bad tros g sane...time 2, brader Epul da ade da...so, ktrg pon mulakan la keje ktrg....tp, aku rase kecewa cikit sebab x sempat nk setup lampu bersama pelakon sebab pelakon sibok me'make-up' and prop x siap lagi setup...jam da tunjok kol 10.30am....lagi 1/2 jam j lagi nk perform...aku da cuak giler...dak2 ni plak makin laju wat keje sebab nak siapkan pentas....'Biler nk siap ni?'...aku merungut sebab aku x bole nk keje aku selagi pentas x siap...akhirnya...Bad soh aku setup lampu tanpa pelakon...Eqa plak ditugaskan jadi sound effect master....CUAK BEB!!!

5 minit sebelom nak performm...perghhh...makin berdebar aku....tapi nasek bek aku da wat setup ckit...xde la laba sgt...bad pon tolong Q aku nant time pementasan....lega ckit....FINALLY....mase yg ditunggu da tiba....amir sebagai MC ktrg bukak mjlis....Syidek sebagai Mak Yam memulakan lakonan....gempak siot!!!pastu diikuti Wani sebagai Pooja ngn Kay sebagai Prof...aku kagom giler tgk dorg nyer lakonan...prop lak mmg mantap...gambar yg tergantong bole tuka2 wa cakap lu....mmg pandai tol dak prop wat set....sampai brader epul ckap prop ktrg mmg canggih...paling menyerlah hari 2 bagi aku Mak Yam oleh Syidek....feel mmg sampai...lagi 1, d mmg pandai cover time scene nk bukak almari...cayalah Syidek....

Lebih kurg sejam kendian, show pon habis....lega giler aku....cm bese, pas hbs pementasan, krew2 akn g pentas tok amik gambar...show hari 2 dpt pujian and critikan...masing2 nyer pendapt kn...hbs j sume, ktrg pon siap nk blik...aku nk Bani gerak awal sebab nk turunkn brg dari lori kat U nant....tp, biler ktrg sampai j, tgk sume da siap...xpla...

Sampai j bilik, aku tros tido sambil ditemani lagu2 yang agak keras...nk hlgkan tensen...sedar2 j, Bani kejot aku...d ckp kene kumpol kt Astaka...ade posmoterm(aku men sebat j eja ni)...aku pon xtw sgt mende 2...ikot j la...rupenyer, posmoterm 2 cm sesi luah prasaan yg terpendam...gilo la...aku mmg x redi langsong tok luah2 ni...

Time 2, mood dak senandika mmg kacau...ade sedih, ade marah...aku pon da rase cm sial j...sebelom sampai gilran aku, aku da pk nk ckp mcm2 mende....tp biler da ckp, aku da rase sebak...aku aku cover la kn...xkn nk nangis kot...aku ckp kejap j pasal kalo aku ckp lame2 kompom menetes air mate aku...WATTHECHUCK!!!Bad pon same...d mmg bgg hbs...mate da merah2....aku pon mls nk bg detail lg pasal mende 2....tp aku mmg rase cm sial...

Mlm 2, aku,bani, bad, yuyun ngn eqa kua tgk wyg citer transformer....sebelom 2, ktrg g karoke lu....sume enjoy giler...aku pon jerit cm org giler....hahaha...mmg happening....hbs 2, ktrg pon g la tgk wyg...seat ktrg time tu 2 dari depan...kagom giler aku tgk efek trnsformer ni...yuyun plak da mcm kt blik aku tgk...tido bukan men lagi...cian d sejok....aku plak da tersenggok-senggok...adoi...x bole tahan....hbs citer, ktrg g minom...time nk blik, aku mntk Bad nk drive sebab tbe2 rse nk drive...da la lame giler aku x drive walopon lesen da ade 2 taon...hahaha....

Hari 2, mcm2 aktivti aku wat...dari aku bgn (kol 5am) sampai aku nk tido (kol 4.30am)...1 hari full....k a...sampai cni j la...aku pon da ngntok giler ni....bye...

ASSALAMUALAIKUM....


syidek...aku harap ko mng...hari 2 ko lupekn j la pe yg berlaku...nk jadi kn...so, jgn la down2 sgt...sbb KTRG SUME RASE X BEST GILER.....

4 comment(s):

hafidz said...

oit.ko marah sape time kt post mortem.sound so bitter.takot aku nengok,hu2..

aLan said...

postmoterm tu bkan 100% luahan perasaan..jgn salah paham cak..

kita nk yg terbaik utk produksi..so kita kena la tegur..n mungkin tegur secara terbuka tu xelok..tp supaya bnda ni xberulang lg..sbb nnt..kita akan berproduksi lg..

yg terbaik adalah..jgn bwk kuar segala marah tu bila perjumpaan bese atau terserempak kt mana2..biar tros kt dlm produksi 'La lecon' shj..start di situ..berakhir juga disitu..

dan produksi baru nnt..pastikan ianya lebih baik dari yg ni..dgn mengambil pengajaran dari apa yg berlaku..k

kami senior hanya mahu yg terbaik utk anda semua..supaya kelak..senandika berjaya bwk balik piala MAKUM ke UMP..n pd masa tu.. kami yakin..itulah produksi yg terbaik skali.... =)

salam..

YoU~YuN said...

hamboi..lan da xplain dgn sggh2..
hrp2 chuck da phm..hehehe..
woit..dgn bangga nye ko post psl transformer tuh..dgn ini pecah la rahsia kte..xpe..aku cam nk tgk lg je..xfeel la ari tu,ngntok gle..
chuck ble ko blk cni??

syIDek~ said...

haha..
thx chuck sbb support aku..
mmg tyme tuh aku mmg rase down giler nak mampos..
tp x pe, supaye sedar silap sendirik kan..hehe..
bak kate ko, bende nak jd, nk wat cm ne..hehe..
thx chuck..
thx sngat2..hehehehe..

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...