TABUNG BELI BMW

"Detik"...1 perjalanan yang panjang...

Ni kisah aku sekitar hari pementasan Teater Detik oleh grup teater Kirana....

Malam Isnin hari 2, Bad ajk aku g "perkampungan Kirana" kat mane ntah....aku pon da lupe....aku pon mcm malas j nak ikot, tapi sebab aku nak tolong dorg and tolong grup ktrg aku pon pegi....aku, bani yuyun, syidek ngn bad g sane dalam kol 1 pagi...sebelom sampai sane, g melepak jap kat kedai mamak...aku order roti telo ngn air horlick, menu cm bese....ktrg pon melepak la kat situ sampai kol 3 lebih...dalam perjalanan nak g tempat 2, aku sempat la lelap jap...ngntok beb...xtahan...

Sampai j perkampungn 2, kitrg pon bergerak la menuju puncak apartmen 2...perghh...lame giler x nek tangge tgi2...teringat lak time dok KL lu....sampai j tempat 2, aku ngn Bani rase cm segan lak....da selipar tertempiaran depan umah..."Bape ramai orang dalam ni, gilo la",benak hatiku....aku pon cm da mls nk tgu...so, aku masok dan tros menuju ke penjuru umah 2...umah d bole tahan besa nyer...pas da setup tempat oleh syidek ngn yuyun, ktrg pon start la ber'busking'...aku diberi tugas men gitar....cm bese, kalo da start, mesti kene men lagu wajib...yun'eq'a ngn taylor swift'er'...hahahaha....boring lak asyik nynyi lagu dorg j....tgu la aku wat lagu nant....

So, ktrg pon nyanyi la beramai-ramai sambil di'follow' oleh dak2 Kirana....yuyun pon pagi 2 cm hepi j sebab ktrg ade...kalo x, kompom d stress, tensen.....pas ber'busking', ktrg bergerak menuju balkoni....perghhh....mmg bes....da la sejok....sunyi lak 2....memang sesuai jadi tempat nk bercerabeh....ktrg pon start la bukak citer masing2....mcm2 rahsier aku taw...gilo la...sembang nyer sembang, tiber2 bad mintak undur diri sebab ngntok...padahal bukan tido pon...dok baring sambil dgr ktrg sembang....caples tol.....

Tgh sembang 2, aku ngn Bani bukak citer pasal game...DOTA....ktrg pon bersunggh la citer kat yuyun ngn syidek ni pasal DOTA....aku xd la hebat pon...tp bole la kot...hahaha....pas hbs citer pasal game, syidek lak mintak undur diri....kak yam pon tumbang diatas tilam...wakakaka....tgl la aku, bani, ngn yuyun....time ni la mcm2 mende aku taw....ne dorang skola,pasal family, pakwe makwe, likes dislikes...mcm2 a....yuyun pon start citer pasal 1st BF d...perghhh....gelak giler aku ngn bani dgr d citer...mmg lawak hbs...hahaha.....sebab 1st BF d 2......xpe la....maleh citer...xbek citer pasal org ni....Bani ngn Yuyun mmg rancak giler...aku senyap ckt time 2 pasal aku da msok mide silent...mode yang slalu aku msok kalo aku da rase cm mls nk amik taw....

Pastu, yuyun lak berundur...tgl aku ngn bani tgu azan suboh...sempat gak aku usha dak skola asrama nak mandi...ngn harapan dapat hiborkan hati ckt...skali tgk dak laki...igt pompan...WATTHECHUCK!!!aku ngn bani pon da rse ngntok and time dlm kol 6...aku tido kat sliding door...bani lak kt balkoni sorg....giler sian...ni sume sebab Bad yang kangkang besar sgt time tido....wakakaka....

Aku sedar kol 6.45....time 2 aku tgk Bani da tercongok kat balkoni....dak2 Kirana lak bz setup diri memasing....pagi 2 aku just brush and wash j....xdo nak mandi2 ni...towel x bwk....bad ngn bani pon same(xnk malu sorg2)...hahahaha.....pagi 2, aku dpt tag krew Kirana bernama Khairol Anuar...perghhh....sonok lak dapt tag dorg....pas sume da siap, ktrg pon gerak g Taman Budaya, tempat pementasan....sampai j sane, aku, bad ngn bani tolong dak Kirana setup pentas...syidek plak tolong yuyun sebab yuyun pelakon pompan utama pagi 2....aku sebagai dak teknikal rase kagom sebab brader epul, teknikal Taman Budaya da setup lampu yang kaw2 nyer smart...aku bg 5 bintang...

Mcm perkara berlaku sebelom pementasan berlaku....krew taman budaya wat hal...x kasi gune woki-toki ngn prop dorg...xadil dorg ckp....WATTHECHUCK!!!!aku tgk time 2, dak Kirana ade down ckt....tp, the show must go on....pas sume da settle, pementasan pon start...citer d mmg mantap....prop memang cun walopon simple...sume slack ckt kt teknikal...mgkn sebab dorg 1st timer...aku pon cm2 gak dulu....aku cm bese xbole nk bagi concentration lame2 sebab da mmg sifat aku...mule la tido, tgk org...tido balik....tp aku x miss scene last skali time yuyun 'meroyan'....rase kesian ade...lawak pon ade....sian sebab mmg feel giler d bawak watak 2...lawak sebab tgh d berlakon, rase cm yuyun sedang wat aksi dak2 cacat....aksi yang slalu dilakukan oleh dak Senandika...."Tu yuyun", ngn spontannyer aku ngn bad bersuara sambil melakukan aksi cacat ktrg....hahahaha...hbs j show, ktrg da ready nk g mkn...lapa giler beb...

Ktrg gerak g East Cost Mall ngn grup Lan>>Daoz, Wani, Eqa ngn K....kat citu aku mkn szilling ayam...sedap giler....air plak lemon ais....hbs mkn, ktrg lepak2 jap kat pentas ECM sambil amik gambr...time 2, aku da xtahan da...mate pedih giler....nk tido....1/2 jam gak a ktrg dok kt pentas 2, bru taw nk blik....dalam kete, aku tido j...mmg x tahan....sedar2 da sampai U aku...perghhh...sampai pon....aku ngn Bani pon tros bergegas g blik...sampai blik j, aku tros bukak baju ngn sua...paki sua pendek....letak j pale kat tilam, poom...tros aku padam...cmne bunyi dier...'poom, tros aku padam',.....akhirnya, hbs pon perjalanan aku....panjang giler la aku post...hahaha...da la...maleh aku nk taip lagi....

ASSALAMUALAIKUM....

yuyun...aku bagi ko MySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpaceMySpace

aku harap ko ngn syidek mng...bole wat party spageti....

2 comment(s):

YoU~YuN said...

kalo mng bkn stakat spegetti je aku blanje korunk..hehhehehe..ko doa la byk2..btw,thanks u all yg dtg tlng mse teater ktorg.huhuhu..n thanks gle tmn kan aku tdo kt tmn tas tu..siyes aku bosan kalo korunk xde..
:)

nasri said...

wahhh..capik de blog gak..huhu~

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...