TABUNG BELI BMW

KALAU TAK BOLEH BELI, KITA CURI!!


selalu kita dengar orang cakap, 'kebahagian tak boleh dibeli'...
so, kalau tak boleh beli, kita 'curi' la..senang, habis citer...

camne???
banyak cara....

'curi' kebahagian kengkawan dengan bersama, berkongsi dengan mereka...
'curi' kebahagian family dengan menyayangi dan menjaga mereka....
'curi' kebahagian pasangan anda dengan mengambil berat and love him/her to the fullest...

cara lain...

'curi' dengan menggunakan jenaka...
'curi' dengan bakat...
'curi' dengan personaliti...

banyak lagi....
cuma kene fikir je camne...

pelah aku merepek pepagi ni....
hope, korang dapat lah something dari ayat orang ngantok ni...

BYE3...

ps: 'curi'lah sebanyak mana yang mungkin sebelum kita tak boleh men'curi' dah...

26 comment(s):

iemaZAIMAH said...

syg oi...lu xckup kasih syg ke smpi nk curi2 ni??aku sorg xckup ke?ahahahahaha!

apa2 pun.kawan is the best..klu xde kwn xde lh kite kn?kn? ;)

p/s : yunkkk....aq demam ni..uhuk3 :(

iqbalsyarie said...

hehehehe...funny coz i really think dat we can never steal people happiness coz at the end,we still will not be happy~entah la..
Latest post:Cerita Pangkor bahagian 1

hans said...

hehehehe
yups
untuk bab nih memang kita digalakkan untuk mencuri

P/S : Anda Semua Dah Daftar Sebagai Pengundi?

mocQachinno said...

aku suka post ko nih.. teruskan menulis dalam keadaan ngantok ye..

Tihara said...

tak baik mencuri taww..curi masa bersama keluarga, sgt bagus..jgn abai keluarga kan..itu penting..cuir ape lagi yek..curi masa utk diri sendiri..kdg2 kita tiada masa utk diri ini..hmmm :)

molmolla said...

HYE! EMMM, AKU NAK CURI DENGAN BAKAT LAH. BUT!! BERBAKATKAH? AHAAHHA :)

AyanaAsham said...

so dah curi ke belum.....

rammyd said...

ni mencurik yg halal la ye? :)

TiKa LEh said...

curi pun kena mntk izin gak...hoho

Syafiq Kadiran said...

iemaZAIMAH:

xcukop la...nak lagi 8kilo...hahaha
btol...xde kawan mmg xbest hidop...

adeh..demam lak...main hujan ek???
makan ubat banyak2..tido bia lebih...

Syafiq Kadiran said...

iqbalsyarie:

ermmm...donno wat to say...semua nyer bergantong kat kita...hihihi

Syafiq Kadiran said...

hans:

yaaa....mari kita mencuri...

Syafiq Kadiran said...

mocQachinno:

tenkiu2....
hahahah....
ko jgn terkejot lak eqa kalo pasni kua bahse turki lak...

Syafiq Kadiran said...

Tihara:

curi2 yang baik je...
hihihi

Syafiq Kadiran said...

molmolla:

boley...xde hal nyer...
bakat???ermmm..korek hidong dpn orang rami pon kire bakat gak tu..hahaha

iemaZAIMAH said...

ah kau..tamak haloba xbaik lah!

cmni aq nk cr kasih syg dr pkwe len lak arh..

aku xmain ujan lah...ujan yg main aq..eh????

Syafiq Kadiran said...

AyanaAsham:

sume dah wat...cume 1 je xwat lg sebab xde...hahaha

Syafiq Kadiran said...

rammyd:

aa...curi yang halal,...
kalo haram, xsanggop nak tggg dosa...

pawaka19 said...

curik aje..janji halal

"Mel Pawaka19 Menjadi Pengacara Agrotek RTM"

dunspeak♥ said...

singgah cini untuk mencuri kebahagiaan awak..ekekeke ;p

mizzura said...

tak dosa ke curi2 ni...hehe

devoted lily♥ said...

tak perlu curi..
mintak je elok2=p

blueCITY® said...

salam syafiq,

jom kita curi pahala, dengan buat baik dan tinggalkan yg tak baik, lalallaal...
semoga hari jumaat ini menjanjikan yg baik2 sahaja buat kita. amin

hans said...

hahaha
jom mencuri
masalahnya masa aku sebenarnya dicuri skrg
sedih tu

P/S : Kadang - Kadang Perlu Ada Pertimbangan Dalam Merencana Percaturan Hidup

Ann said...

i like ur post...curi hati ngn tunjukan kasih syg, tgkah laku..tp kuar kan wang perlu gak...hehe

Aisyah AR said...

beli tak mampu....we steal!!!! yeah!! hahha!!

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...