TABUNG BELI BMW

Kisah Aku Dan Putera Dasta (Prince of Persia)

kalo korang sume nak taw, dulu waktu kecik, aku ngn Dastan member baek...kitorang suka mencuri... tapi selalunyer kalo kantoi, Dastan lah selalu selamatkan aku... Dastan terer lompat2, lari laju, pandai gadoh.... aku plak tahu curi makan je... 

nak jadikan cerita, time aku tgh mencuri buah epal satu hari tu, kantoi lak ngn askar Parsi... naseb baek Dastan selamatkan aku... habis sume askar kejar dia... sebab dia terer lompat, askar susah nak kejar... tapi seterer-terer Dastan melompat, akhirnya jatoh gak kat jalan pasir... tapi raja nampak and teros amik Dastan jadi 'anak' dia sebab ketererannya ... dah hilang member aku nak main guli petang..... 

hahahaha....itulah serba sedikit cerita pasal aku ngn Dastan...actually, harini aku ngn member sek men dulu gi tgk citer Prince of Persia (POP)...citer yg memang ditunggu sejak start men game dia dulu....

Poster Prince of Persia

walopon baru hari 1st tayang, harga tiket kitorang dapat RM8...time kaseh kad matrix....

and part yang paling best....pendapat pasal movie ni...bagi aku, cerita ni memang berbaloi-baloi sangat ditengok... kalo korang teringin nak tengok citer IronMan 2, lupakan je lah, pasal POP lagi best.... citer ni penoh dengan aksi, jalan citer yang menarik, pelakon yang mantap and set yang mengagumkan.... CGI pon menarik... cantik betol pemandangan kota kat situ...

Setiap pelakon ada tugas masing2 dan memainkan peranan tanpa ada yang 'hilang'... memang dari mula citer ni start, korang xkan berasa mengantok sebab aksi2 yang ditontonkan + humor ringkas yang dibawa... and kepada yang pernah bermain game POP, korang boleh nampak beberapa aksi yang ada dalam game...

cikit je pendapat dari aku... kalo nak soh citer, bek xyah la...buat spoil mood je pada2 yang belom tgk tu...

tak dapat nek kuda ngn puteri cam Dastan, nek oltromen pink pon jadila...

BYE3x....

ps: kalo la aku ada pisau Sand of Time tu...

36 comment(s):

cikCEPET said...

ahaahaa~
chumill jep atromen pink tuh..

:))

zikeryhassan said...

best tak cerita tu?

jed_biru said...

mcm best kn muvie 2...dh lame aku tggu 2.. huhu

Tihara said...

alamkk tak penah main gam ni..tp suka main game..cam besh movie ni..

iemaZAIMAH said...

awww syg!comel lh u nek otomen pink!

ahahahahahahhahaha!weyh,aku nk tgk cite ni!tp xde mber!sob3 =(

irahehe said...

oltromen pink?
i likee..haha~

black_mel said...

dem..aku x tgk lagi price of persia...nnti nak tgk jgk...

Hazwani said...

aku nk tgk gak!! :(

Syafiq Kadiran said...

cikCEPET :

oltromen tu jadi chumell sebab ade orang atas dia..hahaha

Syafiq Kadiran said...

zikeryhassan :

best giler...lagi best dari ironman 2...

Syafiq Kadiran said...

jed_biru :

mmg best pon...g tgk cepat!!!

Syafiq Kadiran said...

Tihara :

best2!!! g tgk sok!!!

Syafiq Kadiran said...

iemaZAIMAH :

aku mmg chumell pon..wakakakak
ala...cian nyer...xpe2...tgk sendiri pon best gak..layan sorang2...

Syafiq Kadiran said...

irahehe :

tenkiu2...

Syafiq Kadiran said...

black_mel :

hahaha..yess2x..aku da tgk dulu...

Syafiq Kadiran said...

Hazwani :

kan da ajak..tapi ko jao sgt..susah ady nak pikap....

eikasyaza said...

chuck : pinjam kad matriks...haha..nk diskaun gak....

atOn said...

aish!! lame xtgk wyg..huhu..
best plak ak tgk ko naek oltromen pink tu..hahaha~
ko trun kL ke? ke kat somban je?

Syafiq Kadiran said...

eikasyaza:

ish..nnt kantoi a muke hensem...hahha

Syafiq Kadiran said...

atOn :

mmg best pon nek oltromen tu...
aku xsure lagi a...duet x rami...

CheQ PP JoY said...

ak pon da tgk...suka sgt!!
dustin2!!!

hans said...

aku tgok banyak review
setakat nih belum jumpa yg kata xbest pasal prince of persia nih
haih
aku memang nak tgok
cari masa yg sesuai jer

syahira ariff said...

ala ala certa raja amek hang tuah krn ketereran dia

hahhaa,comel betul ultraman pink tu
kau tak malu ker naik haa?tok budak kecik jer tu

Syafiq Kadiran said...

CheQ PP JoY:

mmg best...dustin???bukan dastan ke???hahaha

Syafiq Kadiran said...

hans :

ko mmg kene tgk...xyh susah nak pk...gi je....

Syafiq Kadiran said...

syahira ariff :

lbh kurang a...tapi ni versi parsi...

eh, cube tgk mende tu..kecik je and aku muat nek mende kecik tu..kire nyer aku dak kecik la...hihihihi

iemaZAIMAH said...

xberani arh aku g tgk wyg sorg2..eiii...xnk2

rammyd said...

walopon baru hari 1st tayang, harga tiket kitorang dapat RM8...time kaseh kad matrix....

p/s: tak leyh blah.. hahaha :P

Syafiq Kadiran said...

iemaZAIMAH :

ala...bukan ada orang nk kaco ko pon...

Syafiq Kadiran said...

rammyd:

hahahaha...kesimpulannya, baak la kad matrix setiap kali g tgk wayg...jimat~~~

iemaZAIMAH said...

ahahahaha!yelah2..aku xhot cm kau..buekk!

hans said...

wah
kena pergi la nanti
aku iktiar pergi secepat mungkin

rossoneri said...

hahaha kot ye pon xpayah lah nek ultromen pink..adeii..

Huda Luna said...

blanje aku tengok leh?
huhu

Aku said...

dua minggu lepas Aku ada terserempak ngan si Dastan ni.
tgh lepak bekfes kat mcd kl sentral.

die kim salam kat ko.

raya haji nnt maybe die nak dtg umah ko beraye...

BezBuddy said...

sengal ko naek otomen...hahaha...ak pn dh tgk POP...dastan tu pakwe ak la..bru declare smlm...hahaha

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...