TABUNG BELI BMW

JoM MaNDi!!!

hohoi!!!!selamat kembali dalam segmen 'WATTHECHUCK'. segmen yang akan membawa anda menjelajah ke seluruh dunia untuk melihat sesuatu yang menakjubkan. sebelum ni, CHUCK dah papar pasal makanan, batu and kejadian muntah. kali ni, chuck nak bawak korang semua gi mandi lak. daripada mandi sungai yang sejuk, or laut yang luas, chuck nak bawak korang mandi 'swimming pool' atau kolam renang. ini bukan kolam renang yang biasa, tetapi yang luar biasa nyer. dekat hotel lagi. tapi katne ek???JOM IKOT>>>>>

1. Park Hyatt  - tokyo
Kenapa Ia Menarik??kolam renang ni terletak kat tingkat 47 sebuah hotel. dari kolam renang ni, korang dapat lihat pemandangan Tokyo sejelas-jelasnya. korang juga dapat tengok Mount Fuji dari sini. WOW!! kolam yang sepanjang 65 kaki ni akan bercahaya bila waktu malam dibantu oleh cahaya bangunan pencakar langit sekelilingnya. 

2. San Alfonso del Mar - algarrobo, chile
Kenapa Ia Menarik??kalau korang semua nak tahu, nilah kolam renang yang paling besar di dunia. panjang - 1000m!!!! dalam - 35m!!! sape yang berani meh la try. kolam renang ni amat canggih kerana semuanya dikawal menggunakan komputer sampai pada waktu malam sekalipon, korang xyah risau sejok2 time mandi, kerana air kolam dan pasir akan dipanaskan!!! sonoknyer.....

3. Hotel Caruso Belvedere - ravello, italy
Kenapa Ia Menarik??kolam ni dibina pada kawasan yang paling tinggi di Pantai Arnalfi di Bandar Ravello. jadi, cahaya matahari yang diterima memang maksimum habis. ia juga menawarkan pemandangan garis pantai yang menarik dan terdapat binaan lama Roman abad ke-11. unik sungguh!!

4. Umaid Bhawan Palace - jodhpur, india
Kenapa Ia Menarik??ianya terletak dalam istana yang mempunyai 347 bilik!!! mengadap Bandar Biru, Jodhpur, kolam ini juga menggunakan teknologi canggih untuk mengawal suhu air. dikelilingi cahaya lilin, dan kelopak mawar, pengunjung berpeluang untuk berenang bersama Maharaka Jodhpur dari masa ke semasa.

5. InterContinental - hong kong

Kenapa Ia Menarik??dibina kat tingkat 3 Hotel InterContinental. terdapat 3 kolam renang kat sini, 2 panas dan 1 sejuk. terdapat juga 'underwater music piped in'. nilah orang kata dalam kolam ada muzik. lepas penat berenang, korang boleh melepak kat tepi kolam untuk melihat pemandangan HongKong.  


itulah antara beberapa kolam renang yang menarik untuk dilawati. yang bestnyer, semua kolam renang ni terletak dekat dengan hotel. so, pas mandi, xyah la susah2 nak cari bilik tidur. sampai sini sajalah segmen 'WATTHECHUCK' kali ni. korang semua dah boleh simpan duet kalo berangan nak gi tempat2 ni. aku dah pernah pergi dah. huahuahua. dalam mimpi!!!
BYE3...

p/s: ada sesape nak ajak aku pergi tempat2 ni x??? semua info ni boleh dapat kat yahoo.com

29 comment(s):

ain fathihah said...

perghh, terbaik..!

teringin nak pi!

Syahrul Iman said...

jom chuck..kt pasang angan-angan pegi swimming kat kolam renang tu..asyik mandi air terjun je sebelum nie..haha

Nur Hidayah Yahya said...

nak mandi nak mandi...hahaha

iniAku said...

ako bole je ajak pegi, tapi disponsor oleh ko la incik chuck..bole gitu?huhu

AyanaAsham said...

air kan blue!
hehehehe

CheQ PP JoY said...

kt msia ape y menarik? selaen gmbg waterpark ok?

s A i F u L z A k W a N ® said...

masao..o masao..
hehehehe..

weh...nape lombong kat m3x kite tu xde dlm ni..hahahahaha

mie said...

wah terbaik...
tapi kalau kat jepun,...
harga hotel ikut bilangan kepala yang tidur situ..
hohohohooo

sarah shafie said...

wow..dh pegi jgk..dlm tido..hahaha

DALILA MISMAN said...

thanks for sharing (^___^)

Syafiq Kadiran said...

ain fathihah : mmg terbaekk dari ladang...jom gi sesame..hihihi~~

Syafiq Kadiran said...

Syahrul Iman : jom kita pasang same2...pasang je la...nak on cam mustahil je...

Syafiq Kadiran said...

Nur Hidayah Yahya : sila2..ni mest kes dah lama x mandi ni...

Syafiq Kadiran said...

iniAku : boley aje..tapi gune duet engko la...aku xde sen ni...

Syafiq Kadiran said...

AyanaAsham : aa...blue...kalo klabue xde nyer nak post pic kat entri ni...hahaha

Syafiq Kadiran said...

CheQ PP JoY : rase2 nyer, kalo setakat gambang waterpark tu, bekelah lagi best kot...sana pon ada gelungsor turun cerun..xtreme gitu...

Syafiq Kadiran said...

s A i F u L z A k W a N ® : ye shinchan.....aaaa...npe ko salah umah???hahaha

sebab ada orang kejar kalo mandi kat situ..kalo xde, aku dah letak da...hahaha

Syafiq Kadiran said...

mie : tq2...ooo...xtaw plak..kalo camtu pegi sorang2 la..jimat duet..

Syafiq Kadiran said...

sarah shafie : dah pegi ek???tahniah2...same la kita...dalam tido gak...

Syafiq Kadiran said...

DALILA MISMAN : welkam...(^_^)

Ann said...

ala smuanye best2, xtau nak pilih mane satu ni nk pg...(mcm la mampu)

s h e e said...

beshnyew...nk pergila...teringinnyew...huhuh...

iema_z said...

time kaseh bg aq cdgn utk honeymoon..

ahahahahahahahahaaaa!

Aku said...

Wow..!
Cam best je kalau g honeymoon ni.

Hik hik hik...*gelak gatal*

Syafiq Kadiran said...

ann: mampu la..sape kate xmampu...kita mampu berangan je..hihihi~~

Syafiq Kadiran said...

shee : jom gi sesame jom!!

Syafiq Kadiran said...

iema_z : welkam...pasni ko xyah la susah2 pk nak honeymoon katne...

Syafiq Kadiran said...

aku : hihihi~~~aku pon nak gelak gatal gak...ko bole la kombo skali honeymoon ngn iema_z tu..boley dapat murah...

Yana KenJa said...

cam bet jer...jom2 kita g sesame..:p

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...