TABUNG BELI BMW

Ahhhh!!! Malas Aku Nak Sembang Ngan Orang Camni

korang semua pernah rasa camni tak??? korang tengah seronok2 lepak dengan member,sembang2, tetibe, ada minah/mamat ni yang suke wat spoil... spoil cikit2 xpe la, semua orang ada wat spoil gak, tapi dia ni melebih-lebih lak... eh2x, melanton-lanton lak ko ek... hari ni aku nak cite mende2 yang wat aku rase malas nak bersembang....

1. 'HIJACKER'
ni memang wat aku tak suke... seperti gelaran di atas, semua mende dia nak 'sodok'... korang ada cite best nak korang nak share... tapi hijacker ni lak ada cite sama yang lagi best dari korang... siap ada plus bonus skali.. dia taknak dengar korang cakap, tapi nak korang dengar cakap dia... nak jadi yang paling top la orang kata... adeh~~~ susah tol orang camni..


2.PENDENGAR HANTU

A: "nenek aku sakit".
B: "ape?? ?
A: "nenek aku sakit"
B: "ermm..bole ulang balik tak?? tak dengar la"
A: "nenek aku sakit!!"
B: (panic/cuak/glabah)"....aaa....oooo...siannyer"

aku cakap ngn orang ke cakap ngan tiang ni???


3. LAWAK TAK KENE TEMPAT
kat sekolah ko wat lawak pasal aku... jumpe member2 lain, ko wat lawak pasal aku...eh2x, kat facebook pon ko nak melawak pasal aku gak... memang la mende ni rasa seronok...aku pon rasa seronok wat camtu, tapi ada la batas kan... jangan sampai laser mulut kua, kang kaki ngan tangan naik skali...


4. AKU, AKU DAN AKU
tengah lepak2 ngn member tengok bola, pastu ada lak orang camni...
"alah,skil tu aku pon reti wat"
"aku ada but bola tu 1"
"aku dulu main bola sampi wakil negeri"
"aku pernah jumpe beckham"
"aku....aku....dan aku....wei2, korang nak gi mane??"

dah la...ko cakap je la sorang2... xpon ajak mamak tu skali... taw mamak tu xpaham, tapi ada la orang nak dengar ko cakap kan...


5. SEMUA PASAL KO, NEGATIF!!!
semua orang ada cite yang tak best pasal diri masing2... and opkos la, kita merasakan kita perlu bercerita untuk terima pandangan orang lain... tapi kalo dah selalu nyer negatif pasal ko, aku memang malas nak layan da...
"aku bukan nya pandai pon, aku tak reti main bola, aku kan bodoh, aku tak hensem, semua pasal aku xbest"
habis tu, ape yang best pasal ko ni???


6. JAWAPAN 'MATI'
Y: "ko suke makan kek tak"
X: "suka"
Y: " wei, ko boleh jawab soalan tadi"
X: "tak"
Y: " kenapalah tak sedap langsong mee ni"
X: "ntah"

kalau dapat 5 orang camni, memang mampos la aku nak sembang... macam cakap ngn doorbell pon ada gak, sekali tekan, sekali bunyi.... kalau ko rasa malas nak bersembang, or tak nak diganggu, at least bagitaw la sebelom member2 ko terasa... paham la kitorang... kang dah tak bertegor teros, baru tahu... sape susah???


7. PROMOTER YANG TAK TAHU MALU
ni lak jenis orang yang suka mengagungkan orang lain... tiap kali sembang, dia akan bercerita pasal orang lain, artis ke, ahli sukan, bisnesman, kawan.... adeh..."helo kawan, kita berkawan sebab kita nak kenal satu sama lain... aku kawan ngn ko bukan sebab nak tahu pasal lee chong wei..."


itu antara sebab yang boleh wat aku atau korang rasa malas sangat nak bersembang... sebenarnya, banyak lagi sebab, cam terlebih-lebih-lebih cakap, eye kontact, penampilan yang boleh wat kita rasa malas sangat nak bercakap ngn certain people... aku, korang, pon mesti pernah wat gak mende2 camni tanpa disedari... tapi biler dah sedar tu, pandai2 la ubah suasana ek...

BYE3x...

33 comment(s):

nabilah_2908 said...

hrumm..betul gak tu..ramai org yg mcm ni...

I tergolong dlm kumpulan no 6..huhu...itu pun if baru kenal la...cz I ni tk reti nk berbual..if dok dlm 1 group tu..I lebih suka mndengr dr join berbual.. :)

if kita berbual sure u bengang jer kn..? hehe..

jom ke APA KATA HATI pulak,
YUNA

hans said...

uish
sabaq2
relaks ahh bro
xensem ahhh tension2 nih

atOn said...

hahaha...giler ar..
ko wat ayat sendiri ke ko amek kat mne2?? [hehehe]
ak tabik spring ar...mmg sume tepat..hahaha~
TERBAEK~
(^_--)v

Tihara said...

memang nyampah arr..kalo kite tengah syok bercakap tp org tak fokus..dpt bals dendam sekali cukup puas hati

Huda Luna said...

ade lg 1 chuck!

kite ckp lain die jwb lain sbb die mengelamun

aku sokong semua pernyataan ko
xske ckp ngn org mcm type kt post ni

Fasya Abdy said...

hihihi...sengal je :P

aienzunnur said...

diam tu lebih baik kan...

Hazwani said...

aku sokong.

ketingting said...

heheh. biasa la tu. sabar banyak banyak. kadang kadang terbuat jugak yang dalam senarai tuh. hehehe

ketingting said...

heheh. biasa la tu. sabar banyak banyak. kadang kadang terbuat jugak yang dalam senarai tuh. hehehe

s A i F u L z A k W a N ® said...

Terima kasih sebab sudi jadi pengomen (^_^) tHiNk HaPpY tHoUgHts ®. Selalu2 la komen ea..hehehe(≧◡≦)

HADIAH UNTUK ANDA KLIK SINI

Syafiq Kadiran said...

nabilah_2908:

kalo baru kenal, aku pon camtu gak...mmg xkn bersore nyer...rela senyap dari cakap...

kalo kita bersmbang, mula2 mngkin susah cikit, kalo da kenal lama, senang la kot..hihi

Syafiq Kadiran said...

hans :

eh2x...ne ada tensen la...wat entri ni pon elak2 je...hahaha

aku mmg hensem...tensen camne pon ttp hensem...(xnk cakap -ve)...hahaa

Syafiq Kadiran said...

atOn :

wat sendri la..ikot pengalaman...
ada gak tgk artikel kat tenet...

tenkiu very much...

Syafiq Kadiran said...

Tihara :

hohoho....mmg btol...nak balas pe..cucok mata ngn lidi sate ok x???

Syafiq Kadiran said...

Huda Luna:

tu pon same gak...dah la tgh tensen, tye len, jawab len lak...bole jadi hulk camtu...

Syafiq Kadiran said...

Fasya Abdy :

tenkiu atas pujian itu..hihihi~~

Syafiq Kadiran said...

aienzunnur:

yup..btol...tapi jgn senyap sgt..kang orang pijak lak...

Syafiq Kadiran said...

Hazwani :

yaaa!!! majulah sukan untok negara!!!

Syafiq Kadiran said...

ketingting :

eh2x...tak marah la....ayat je nmpak cam bengang...xde pe2 pon...

yup..btol2...bukan sedar pon kalo kita tgh wat tu...

Syafiq Kadiran said...

s A i F u L z A k W a N ®:

aku nak megazord...nak power ranger hijau...merah skali...ermmm~~nak semua...

zaradgreat said...

hooho.banyak orang banyak ragam.sabaq je la..

ielamorry said...

hahahhaahaha. sabar ye enncik syafiq~ :P

i pulak jenis tak reti mulakan perbualan, salunya kawan2 ajak i bersembang, start buka topic,then baru jadi rancak. hoho.

kalau baru kenal pun, preferably org approach dulu. hoho. klau tak sepatah2 je perkataan keluar. huu.

DALILA MISMAN said...

perkataan2 yang paling aku benci bila berbual..

memberi aku jawapan mati mcm
"ye ker"
"ooo"

gerrammm je...

Nur Su'aidah said...

jgn smpi terlempang org tu. hahahahaha :)

cikCEPET said...

ahahaa...
lo cmneh mmg taley tahan...
:))

iema_z said...

aq suke bg jwpn mati kalau aku nk org tu blah..mksdnye aku xsuke dye r tu..hehe

rizputra7 said...

'HIJACKER' nie paling aku tak suka...merimaskan

hans said...

wakakakaka
perasan

Ann said...

secara sedar or tak...sifat2 ni de dlm diri masing2..cuma kene berpada2 ar...jgn melampau sgt, nnti org pon bengang...

cik bunbun said...

oh chuck tader pulak butang like kat sini. kekekekeke:P

satuju dgn ann ni. a'a kadang2 tu mmg sikap dy. tapi bagus entry ni. sesape bace sila sedar skrg. kekekekeke. oh ku tak terasa oke >____________<

bunbun pergi dating :D

rossoneri said...

hahaha wah hangin sungguh kau... orang yang no 4 tuh, kalau dapat dgn member2 aku, mmg kena bahan ah... bila dia start nak cakap pasal dia ada tu dan tu..nanti mesti ada suara belakang 'ada gakkkkkk'....mmg sangat pemes cara kitaorang masa sekolah...ko cuba ah buat hahkahka

adrinaqamarina said...

hello3...
boley komen ag ta?
ta expired ag kan?
urm,,,seresly...kte pon ta bpe na into la kalo orang yang camne...
adoi,,,
yang no 4 tu paling cannot go...
heee~

*banyak ta,,,banyak ta komen?
=)

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...