TABUNG BELI BMW

Aku Suka Kau.....Susah Ke???

AKU SUKA KAU. susah ke nak sebut ayat ni. 3 perkataan yang membawa banyak makna. bagi sesetengah orang, mereka senang nak meluahkan, melafazkan perkataan ni. but for some, it's not that simple. bagi aku, aku susah nak sebut ayat ni. sebab aku tak biasa and mungkin aku rase malu. aku ingat nak cerita la. cerita pasal aku dengan perempuan yang aku suka. lantak la korang nak kata ape. aku tak kisah!!






CERITA 1
time ni aku kecik lagi. sekolah rendah kot. kat sarawak. time sekolah rendah dulu, aku ni macam dak skema. tak pandai nak melawan. kat kelas aku ade sorang dak pompan. dak ni kecik j. tapi aku suka dia sebab dia lasak, agak kasar, and suka gadoh. aku suka dak pompan camni. macam TOMBOY. pelik kan. tapi tu yang aku suka. kitorang kawan baik. rumah dekat. hari2 men sama2. aku main guli, dia join. aku main gasing, dia pon ada. tapi bila dia gado, aku tengok je la. hihihi. bila da hari2 jumpe, main same2, aku rasa aku suka dia. tapi aku tak pernah cakap apa yang aku rasa. cukop la sekadar kawan. aku simpan ape aku rasa sampai la dia pindah semenanjung. lepas tu, aku tak dengar cerita dari dak ni lagi. tinggal katne?? ade no. pon tak??? totally lost contact.


CERITA 2
time ni kat skola menengah. aku 1 kelas dengan sorang dak ni. orang nyer kecik gak. tapi dia pon ade gak gaya ala2 tomboy camtu. takde la tomboy sangat. kasar, kuat gado gak. lama gak r aku 1 kelas dengan dak ni. 3-4 tahun kot. kebanyakan member aku da ade pasangan masing2. tapi bukan aku. walopon aku suka dakni, aku tetap tak bole sebab time ni aku betol2 'F**K' dengan perempuan. mak aku terkecuali ea. aku tak bole masok dengan dorang. aku rase mereka annoying. meluat giler la orang cakap. daripada aku menyusahkan dia nanti, baik aku diam je. camtu la aku rasa.

CERITA 3
habis SPM. aku sambong belajar dan sambong belajar. aku da mula kawan dengan perempuan. tu pon aku pilih sape yang aku nak kawan. perangai cam siot. sampai la aku jumpe dia. dia ada ciri2 perempuan yang aku suka. kitorang kawan dan kawan and sampai la kitorang rapat. aku memang suka dia. dia sangat lain dari perempuan yang aku kenal. tapi aku tak nak lebih dari tu sebab aku tak mampu. aku bukan orang yang baik. so, bagi aku, better la aku wat camni,wat cam aku selalu wat. at least aku hepi. hepi dengan keputusan aku and hepi dengan life aku.

tula kisah aku yang tak best and tak seberapa. aku pon tak tahu kenapa aku nak cerita pasal mende ni. kepada korang, kalo ko suka sesiapa, bagitaw je. nanti nyesal lak. hahahaha. cakap orang. diri sendiri pon tak betol lagi. bagi korang camne???susah ke nak sebot ayat ni???

p/s: HEPI BIRTHDAY KEPADA KAWAN AKU, RUHANI MAT KHALIL, YANG KE-20. welcome to 20's club. hahaha. nanti aku hantar sipot umah ko. present dari aku.

10 comment(s):

s A i F u L z A k W a N ® said...

pergh..dasat r capiq..
bnyk tol awek..hehehe..
anyway smoge ko jumpe yang terbaek nye utk ko..hehehe..

Hazwani said...

Kalo ko lom ready, don't force it..
ade jodoh tak kemana..

since aku girl, mmg aku stkt ni tk pnah la jadik yf 1st ckp aku suke any guy nih..

tapi ko try la tanye minin bpe lame br aku ckp aku suke die.. hahaha..

Anonymous said...

ermm..bnda ni kena tgk keadaan gak cak..tgk waktu..tgk tmpt..tgk sekeliling..

kalo ko tau perempuan tu milik org laen..xkn ko nk bgtau ko suka dia kn??even kalo dia dh putus pn..n ko bgtau dia ko suka dia..prasaan ko tu xkn kemana..mungkin lepas sebulan dua, dia xnk kt ko dh..n dia nk kembali kt ex dia..

n even kalo perempuan tu kawan baek ko..ko tau ke apa prasaan dia pd ko..ada ke dia suka ko lebih..atau suka sekadar kawan je..kawan baek..sbb kalo ko express rasa ko kt kawan baek..kemungkinan direject tu tinggi..sbb dia dh anggap ko sekadar kawan baek..xlebih..xkurang..

lihat pada semua aspek cak..bukan pada diri ko je..tp pada diri perempuan tu jgk..dan keadaan sekeliling..org2 disekeliling dia..

solat istikarah tu penting..kalo perasaan ko pada perempuan tu bukan lg hanya sekadar suka..tp utk memiliki..

tp kalo rasa suka ko tu sekadar suka yg bese..tidak lebih..bgtau je la..perempuan tu akan trima..tau xmudah..tp ko bleh je guna ayat cmni....

AKU SUKA berkawan ngan KO..

there..ada ayat AKU..SUKA..KO..haha..


so..gud luck~
=)

atOn said...

hohoho..
tajuk yg gempaq nih..
huhu.. :D

hmmm, mmg susah pon nk ungkap
kata2 tuh..lagi susah klw org yg kite suke tu kwn yg tol2 kite rapat..

so, klw bagi ak senang je..
insya-Allah, ade jodoh xkemana..
hakhakhak.. =)

ak sokong kata2 anonymous 100%..

atOn said...

e'eh..lupe nk ckp..
mekaseh la kerana telah mem"femes" kn nama ak kat blog ko..mhaha~
[thanx 4 de wish..(^_^)v]

Syafiq Kadiran said...

z: bukan awek la...sume tu kawan j...
hihihi...tq..

wani: xde force2 ni..tahan j...hahaha...cm xd keje lak nk tye minin..

anonymous: wow..great advice...thanks a lot..really appreciate...nnt bole la mintak nasihat kat ko lg...hihihi(^_^)

ron: aaaa....ko pon same cm anonymous gak..igt ade pendapat sndrik...hihihi...welcome...ko tgu j la sipot 2 sampi umah ko..

Anonymous said...

wow!!!

atOn said...

hohoho..
(^_-)v ak tggu sipot tuh weh..
klw xsampai gak..
ak assume je yg sipot tu sesat..
wakaka~

anonymous: ape yg ko wow kn? O_o kompius ak..huhu..

white eve said...

wo..wo.woooo..jangan la benci pompuan..cian kt kami..wuwuw...
anyway..awk da silap nih..pompuan nih suke mnipu dalam perasaan die..mn tau? die pon sbnrnye suke kt u? kn da telmbt dah sbb u xluahkan? plus..pompuan suke org yg berani..so...just cakap..sbb i think, kalau pompuan tuh xsuke, sbb hati die yg lembut tuh...die akan bgtau awk baik2...kan da settle mslh tuh? (^^)

Anonymous said...

WELL,SOAL HATI N PRASAAN X DE SAPE YG LEH NAK AGAK BENDE TU NAK JD KE X NAK KAN?HOPE KO LEH JMPE NGN WANITA YG KO SUKE N DIE PUN SUKE KAT KO GAK..

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...