TABUNG BELI BMW

JAMBATAN YANG MENAKUTKAN!!!!

Seumur hidop korang, korang pernah tak lalu kat jambatan yang menakutkan...bukan berhantu...lebih kepada bahaya....kalo setakat jambatan seberang parit, longkang, korang boley abaikan kan la.... kali ni, nak share pasal JAMBATAN PALING MENAKUTKAN Di DUNIA

1. Aiguille du Midi Bridge, France
Ketinggian: 12605 kaki atas paras laut!!!! Jambatan ni memang tinggi....nak pergi situ je kena naik cable car dulu....tapi pemandangan kat situ memang cantik and kepada yang ada phobia ketinggian, rase2, dorang xsempat nak rase phobia kot sebab jambatan ni pendek sangat!!!!


2. Royal Gorge Brigde, Colorado
Stats: 328 kaki tinggi, 558 kaki panjang
walopon xtinggi macam jambatan kat atas, jambatan ni tetap menakotkan sebab angin kencang selalu lalu jambatan tu... bila angin da tiop kencang, memang goyang habes la jambatan tu...nak try???


3. Carrick-a-Rede Rope Bridge
Stats: 100 kaki tinggi, 65 kaki panjang
  xde orang yang pernah jatoh lagi dari jambatan ni...tapi, pelawat yang lalu jambatan ni mesti xsanggop nak ulang balik jambatan tu sampi terpaksa guna bot untuk pulang balik...isk2x..nyusahkan tol...pandai pergi, pandai la balik sendiri....



4. Capilano Suspension Bridge
Stats: 450 kaki panjang, 230 kaki tinggi 
Pemandangan yang cantik memukau semua orang yang teringin nak lalu jambatan ni tapi jangan terpedaya sebab jambatan ni sangat 'shaky'!!!!

5. Puente de Ojuela, Mexico
Stats: 1,043 kaki panjang, 360 kaki tinggi
 Jambatan ni je dah nampak menakotkan...pe yang lagi best, pas korang lalu jambatan ni, korang akan sampai kat 'Bandar Berhantu'....hohoho...memang menakotkan!!!

6. Monkey Bridges, Vietnam
Belom lalu lagi dah rase takot nak roboh...kalo tengah lalu, pe lak rasenyer ek???

7. Hussaini Hanging Bridge
ni pon same gak cam kat atas....doa2 la bebanyak agar xroboh jambatan ni kalo korang lalu...hohoho


ni antara beberapa Jambatan Yang Menakotkan Di Dunia...Malaysia pon ada....Jambatan Pulau Pinang..nape menakotkan??? sebab risiko kebakaran dari elektrik bervoltan tinggi...and lagi menakotkan ialah kesesakan atas jambatan 3-5 jam....warghhh!!!! 

6 comment(s):

Hanis Azla said...

eeiii.. gayat..

Scya LollitA said...

ohh noooo . seram !

iemaZAIMAH said...

kalau aku nk lalu jambatan ni,kau mesti ad kt sebelah ok ;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

uitt....seriau nak guna jambatan tu..

Kyuubi_85 said...

wah btl2 buatkan aku tkt la. huhuhu

azie(✿ ♥‿♥) said...

haha.. "Jambatan Pulau Pinang..nape menakotkan??? sebab risiko kebakaran dari elektrik bervoltan tinggi...and lagi menakotkan ialah kesesakan atas jambatan 3-5 jam...." doa2 la supaya bile korung lalu kat ctu xakan jd mcm kejadian kat atas.. hohoho.. :)

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...