TABUNG BELI BMW

KU SANGKAKAN OPEN HOUSE.....RUPA-RUPANYA.......

MAJLIS CUKUR JAMBUL DAN SEMAYANG HAJAT!!!!

Hari Jumaat lepas, aku dengan kengkawan dapat jemputan 'Open House' kat rumah towkey warung tempat kitorang selalu lepak. Majlis start pas semayang Jumaat.

Macam bese la, biler ada mende makan free, semangat memang berkobar-kobar. Open House nyer pasal, aku smart habis hari tu. Habes semayang Jumaat, tros gerak gi umah Pak Mael (towkey warung).

khemah kawen Pak Mael....

Sesampai je umah Pak Mael, aku rase pelik...Dia cakap umah dia ade khemah orang kawen, tapi aku nampak 1 kemah usang. takpe la...masok pagar umah, salam2 ngn orang kampong....pastu, dorang hala kami masok umah....'Makan dalam umah kot',benak aku dalam hati.....

Masok je rumah Pak Mael, aku terkejot sebab ruang tamu rumah dia penoh ngn sejadah dah terbentang....'Dorang ni nak ajak semayang Jumaat ke', benak aku dalam hati lagi....tetibe imam bangon ajak wat solat hajat.....'Oooo...nak mintak berkat'....benak aku lagi sekali dalam hati...

Habes semayang, doa2 sume, ingat da boley nak makan da, tetiba pak imam bukak kitab....berzanji lak!!!...'Npe lain macam sgt open house ni', benak benak.....pastu pak imam hulur kertas putih...dia soh pass2 kat orang...aku bukak tgk, ni macam marhaban...

member tgh senorok makan free...

tetiba sume jemaah bangon dan keluarlah dua orang bayi yan comel2....la, majlis cukor jambul rupenyer...Pak Mael pon senyap je....xnak bgtw tentatif program haritu....tapi aku rase tertuah sebab 1st time aku cukur ( potong sebenarnya) jambul bayi...

 dapat ole2 sebab potong jambul bayi comel...

p/s: lupe lak nak amik pic bayi2 tu sebab sebok sgt nak potong jambol......adoiyay~~~


27 comment(s):

iemaZAIMAH said...

asal xamek gmbr baby tu??????????????????nak tengok!!!!!!!!!aku dh la suka baby.adoii -.-"

xpelah.nnt aku buat sndr.kih kih kih :D

Nasrina said...

must be a really cute baby kan?

mamawana said...

Berkat tu... nanti cepat dpt baby sendiri. ihikkkss...

Kyuubi_85 said...

ahaha.. lain kali tanya la dulu nak buat apa..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

takpe takpe. asalkan dapat makan free. tak kesah la open house ke potong jambul ke kan. janji perut kenyang. itu yang penting!

Fakhrur Razi berkata said...

hohoho tape2 best gop potong jambul tuh xD

Syafiq Kadiran said...

iemaZAIMAH: sibok sgt nkpotong jambol...iigt nak amik pic....

cmne nk wat???

Syafiq Kadiran said...

Nasrina: mestila cute...cm aku gak...hahaha

Syafiq Kadiran said...

mamawana: hahaha...insyaaallah

Syafiq Kadiran said...

kyuubi: tu la pasal...dgr open house je dah xigt pe da...

Syafiq Kadiran said...

0sh!Nz d' sen0r!ta: btol2....janji kenyang...hahaha

Syafiq Kadiran said...

Fakhrur Razi: hahaha...best gak la...takot de gak..riso salah potong lak..

BezBuddy said...

haha...tu la lain kali tye btol2 kenduri ape..xpe2 dpt new experience kan?hehe

iemaZAIMAH said...

eh.jgn arh tnye balik.malu~

kah kah kah! :D

gnesop.com said...

wah.. dah dapat makan, ada goodies beg lagi..
rezeki.. :)

Kuman Chaos said...

open house juge la tuh.. :D
kuman "Hangin" Entry

Syafiq Kadiran said...

BezBuddy: hehe..btol2...janji dpt mkn...

Syafiq Kadiran said...

iemaZAIMAH: ooo...malu ek...xpe aa....

Syafiq Kadiran said...

kuman chaos: haha..btol2...

puteri cahaya. said...

kelaka nyer.. hehehehe.. btw, nice!!..

Hamizah said...

teruja tgk bb yer..

iemaZAIMAH said...

syg jwb sndr lah.ngee~ :D

Ann said...

aku pon penah terlibat scr xsengaja majlis cukur rambut ni...tak sgka dpt pgalaman ni..hehe

ziesya zulkifli said...

xpernah lagi pergi majlis camni. tapi haish comellah!

anyss said...

Salam,
Hu hu hu sib baik pakaiannya sesuai...

Fontonk said...

berapa banyak benak daa?
hahah. okaylah tu. janji dapat makan last2. haha

zai.coklat.homemade said...

okeh apa..dapat jemputan,dapat makan free lagi..tapi yg penting dapat serta dalam jemaah tu...tak gitu..

Post a Comment

setiap komen yang diberi saya ucapkan 'BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH!!!'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...